AthensCon: Η γιορτή των κόμικς και της ποπ κουλτούρας επιστρέφει

AthensCon: Η γιορτή των κόμικς και της ποπ κουλτούρας επιστρέφει

Tο AthensCon, το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 6, 7 & 8 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου. Το Tae Kwon Do για μια ακόμη φορά θα γίνει το «σπίτι» του AthensCon και για τρεις ολόκληρες ημέρες θα φιλοξενήσει αγαπημένους ήρωες, χαρακτήρες από ταινίες, βιβλία, κόμικς και video games.

Με άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου, το AthensCon αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στο είδος του, στην Ελλάδα. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Το φεστιβάλ αυτό είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα των επισκεπτών στο χώρο της τριήμερης εκδήλωσης.

Κάθε επισκέπτης του AthensCon θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε φανταστικούς κόσμους περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου. Οι εκπλήξεις δεν θα λείψουν, οι καλεσμένοι της φετινής διοργάνωσης δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, επιτραπέζια παιχνίδια και cosplay θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην εκδήλωση και σίγουρα η εμπειρία θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Με περίπου 35.000 επισκέπτες την περσινή χρονιά, το AthensCon συνεχίζει την υπέροχη διαδρομή του στον χρόνο με στόχο να δώσει στους φίλους των κόμικς την ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρωματιστό τους σύμπαν.

72 Έλληνες καλλιτέχνες, γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο,  αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τα έργα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.


Οι καλεσμένοι

Και φέτος το AthensCon θα τιμήσουν με την παρουσία τους θρυλικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη της υφηλίου και η επαφή μαζί τους αναμένεται μαγική. Γνωρίστε από κοντά τους Aimee Garcia, Alessandro Pastrovicchio, Iban Coello, Claudio Castellini, Huberto Ramos, Jason Shawn Alexander, Larry Hama, Stephanie Hans, Yaya Han, Paco Diaz, Guillem March, Liam Sharp. Αναλυτικές πληροφορίες για τους καλεσμένους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοναδικές δράσεις και διαγωνισμοί

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του AthensCon θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκειά του δωρεάν ομιλίες, εργαστήρια και πληθώρα δράσεων με τους καλεσμένους καλλιτέχνες να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Επιπλέον, το AthensCon διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά  τον διαγωνισμό Cosplay ever με κριτές τη μια και μοναδική Υaya Ηan, τον Πέτρο Πολυχρονίδη και έναν/μια κριτή έκπληξη.

Για δεύτερη χρόνια το AthensCon σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη, ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά το νέο κύκλο διαγωνισμού κόμικς με τίτλο “Imaginary Games“. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα ασπρόμαυρο comic δυο σελίδων με το παραπάνω θέμα και να διεκδικήσουν υποτροφία  στο μονοετές τμήμα σκίτσου του κέντρου.

Τέλος, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, πρώτη μέρα του φεστιβάλ το AthensCon απευθύνει πρόσκληση σε μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης να επισκεφτούν το συνέδριο και να συμμετέχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνονται και φυσικά σε πολλές δράσεις των εκθετών.

Αναλυτικές πληροφορίες στο athenscon.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter