Αταλάντα: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Αταλάντα: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Η Αταλάντα αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη νέα δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου που θέλει να μπει σφήνα στην κυριαρχία των μεγάλων του καμπιονάτο.

Στο Champions League τερμάτισε τρίτη στον έκτο όμιλο με 6 βαθμούς, κερδίζοντας τη Γιουνγκ Μπόις εντός 1-0 και φέρνοντας ισοπαλίες με τους Ελβετούς εκτός (3-3). Με τη Βιγιαρεάλ έφερε 2-2 εκτός κι έχασε εντός 2-3, ενώ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε 2-2 εντός κι έχασε στην Αγγλία με 3-2 αν και προηγήθηκε 0-2. Στην περσινή διοργάνωση έφτασε στους «16» ενώ πρόπερσι ως τους «8».

Στην Serie A, τις τρεις τελευταίες σεζόν τερμάτισε 3η και φέτος είναι στο -3 από την κορυφή, πίσω από την Ιντερ. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Καμπιονάτο χάρις στον άνθρωπο που την μεταμόρφωσε, τον προπονητή της, Τζανπιέρο Γκασπερίνι. Ο 63χρονος τεχνικός ανέλαβε τους «Μπεργκαμάσκι» το 2016, έχοντας πετυχημένες θητείες σε Τζένοα και Παλέρμο. Στηρίχθηκε σε παίκτες από τις ακαδημίες και παίκτες που είχαν θεωρηθεί περιττοί από άλλες ομάδες κι έφτιαξε ένα σύνολο που παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Η Αταλάντα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και παίζει συνήθως σε σχηματισμό 3-4-2-1.

Πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μπέργκαμο, θα υποδεχθεί την Γιουβέντους για το πρωτάθλημα, ενώ τρεις μέρες μετά θα δοκιμαστεί στην Φλωρεντία από την Φιορεντίνα.

Το ρόστερ που είχε δηλώσει στην Ευρώπη:

Τερματοφύλακες: Μούσι, Ρόσι, Σπορτιέλο

Αμυντικοί: Τολόι, Μάλε, Παλομίνο, Γκόζενς, Πετσέλα, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Χάτεμπουρ, Σκαλβίνι, Λοβάτο, Τζαπακόστα

Μέσοι: Κόπμαϊνερς, Φρόιλερ, Ντε Ρον, Μαλινόβσκι, Πεσίνα, Ίλιτσιτς, Πάσαλιτς

Επιθετικοί: Μουριέλ, Μιράντσουκ, Ζαπάτα, Πίκολι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter