Άτακτη υποχώρηση του Γεωργιάδη: «Δεν θα εκδώσω υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών»

Άτακτη υποχώρηση του Γεωργιάδη: «Δεν θα εκδώσω υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών»
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Έπειτα από ένα σίριαλ απειλών προς τους ιδιώτες γιατρούς και παράλογες εκτιμήσεις ότι αυτοί, επιστρατευμένοι, θα σώσουν το διαλυμένο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, για να περάσει όσο το δυνατόν ανώδυνα η νομοθετική ρύθμιση, που βρίσκεται στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, λέει ότι δεν θα εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της.

«Το έχω πει στη Βουλή από προχθές ότι δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση», είπε Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤNews.

Αναφερόταν στη νομοθετική ρύθμιση που έχει βγάλει τους γιατρούς «στα κάγκελα», με την οποία οι γιατροί δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν δεν τους ζητηθεί να καλύψουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία και αρνηθούν.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Έχει γίνει μία συνδικαλιστική κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από τους κατά τόπους συλλόγους που έχουν ζητήσει από τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μην συνταγογραφούν, εννοώ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, μεγάλο κόστος».

Διαβάστε σχετικά: Επικό άδειασμα του Γεωργιάδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που τελικά συμμετέχει στην αποχή από την συνταγογράφηση

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να κατευνάσει τους γιατρούς, αφού ακόμη και μέλη τη ΝΔ διαμαρτύρονται για την αυταρχική στάση του.

«Έχω βγει σε δεκάδες ομιλίες μου και λέω σέβομαι τους γιατρούς, τους ξεχωρίζω, τους θεωρώ σπουδαίους», είπε.

«Τους πείραξε ότι είπα -λέει- σε μια εκπομπή ότι το κράτος μας σπούδασε τζάμπα. Για μένα, για τον Άδωνη Γεωργιάδη θα πω το ίδιο. Εμένα το κράτος με σπούδασε τζάμπα. Δεν το είπα υποτιμητικά».

Εδώ μόνο να διορθώσουμε τον κύριο υπουργό. Δεν το είπε μία φορά, το είπε πολλές. Ήταν το κύριο επιχείρημά του στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι γιατροί οφείλουν στο κράτος οπότε πρέπει να το υπηρετήσουν. Αλλά όπως του απάντησαν πολλοί γιατροί, το υπηρέτησαν με το αγροτικό τους και τα 5-6 χρόνια που για να πάρουν ειδικότητα ξενυχτούσαν στα νοσοκομεία.

Το βίντεο με τον Αδωνη Γεργιάδη

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προσφεύγει ξανά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ο Ανδρουλάκης

Πολάκης: Ασχολούνται με το ύφος μου και όχι με την ουσία – Θα αποφασίσουν στο Συνέδριο (Ηχητικό)

Παππάς για φορολογικές δηλώσεις: «Αυτονόητη η παράταση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter