Άτακτη υποχώρηση Οικονόμου στους «συνειρμούς» περί σύνδεσης υπόθεσης Καϊλή – παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Άτακτη υποχώρηση Οικονόμου στους «συνειρμούς» περί σύνδεσης υπόθεσης Καϊλή – παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Επικό… άδειασμα σε γαλάζια τρολ, δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση επεφύλασσε και την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν του τέθηκαν οι αποκαλύψεις από το Βέλγιο για το ότι οι εκεί αρχές δεν είχαν προχωρήσει σε νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή. Όχι μόνο επανέλαβε τα όσα είπε και τη Δευτέρα πως «δεν είπα ότι γνωρίζουμε. Λέω ότι θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε», αλλά μας κάλεσε να ζητήσουμε απαντήσεις για τους συνειρμούς αυτούς από «αυτούς που τους κάνουνε».

Διαβάστε επίσης: Ο Οικονόμου «αδειάζει» τα γαλάζια τρολ για τη σχέση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη με την υπόθεση Καϊλή

Στον κάλαθο των αχρήστων διά χειρός του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου πετιέται η προσπάθεια ξεπλύματος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ μέσω της υπόθεσης Καϊλή και των ερευνών των βελγικών αρχών σε βάρος της. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να υπερασπιστεί τις υπόνοιες σχέσεων των δύο υποθέσεων που καλλιεργεί η κυβέρνηση και υποστηρικτές της, αδειάζοντας άπαντες με τις δηλώσεις του.

«Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε επίσης την τακτική της κυβέρνησης ουσιαστικά να δικαιολογεί τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση της κας Καϊλή. Πως απαντάτε σε αυτό; Και στις πληροφορίες από το Βέλγιο, ότι οι βελγικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου της ευρωβουλευτή;» ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την απάντησή του να διακρίνεται από την άρνησή του να αναφερθεί έστω στα λεγόμενα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όμως, εκτός από τον… φόβο του άλλοτε κυβερνητικού εταίρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ. Οικονόμου επιβεβαίωσε και το «άκυρο» των σεναρίων που διακινούνται στην προσπάθεια συμψηφισμών των δύο υποθέσεων.

«Αποδεικνύεται από την έκβαση της υπόθεσης στο Βέλγιο, αν και επαναλαμβάνουμε είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι οι αρχές ασφαλείας ανάμεσα στα διάφορα μέσα που κατά καιρούς διαχειρίζονται είναι και αυτό της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων. Δεν μπορεί να εξαιρείται ένα πολιτικό πρόσωπο μόνο και μόνο εξαιτίας της ιδιότητάς του αυτής, από την δυνατότητα, από τη δικαιοδοσία των αρχών να το παρακολουθούν, αν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει μια συμπεριφορά η οποία είναι ενδεχομένως παραβατική» ανέφερε, επιχειρώντας να πατήσει σε δύο βάρκες. Από τη μία να δηλώσει άγνοια για τα τεκταινόμενα, αλλά από την άλλη να συντηρήσει την παραφιλολογία.

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω προς την κατεύθυνση αυτή. Ούτε γνωρίζω αν δεν ήταν νόμιμη η επισύνδεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων από τις βελγικές αρχές σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν το γνωρίζω» συνέχισε σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, συμπληρώνοντας πως «αυτό που εμείς είπαμε, αναδείξαμε απλώς τα γεγονότα. Τίποτα παραπάνω, ούτε θέλουμε να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και συνειρμοί ανάμεσα σε αυτά που έγιναν στο Βέλγιο και σε αυτά που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη».

Αμέσως, το documentonews.gr του έθεσε το γεγονός πως παρά τα λεγόμενά του, η παραφιλολογία αυτή συντηρείται από κυβερνητικούς και μη παράγοντες, ζητώντας του ουσιαστικές απαντήσεις και για τα λεγόμενά του.

«Επειδή γίνονται όμως και παρεξηγήσεις και συνειρμοί στη δημόσια σφαίρα, από τις τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι το διαδίκτυο. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παρακολουθήσεις είτε της κας Καϊλή είτε κάποιων άλλων ευρωβουλευτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για εγκληματικές δραστηριότητες, με τις παρακολουθήσεις που συζητάμε στη χώρα μας εδώ και μήνες, που αφορούν λόγους εθνικής ασφαλείας;» τον ρωτήσαμε, με την απάντησή του να είναι ενδεικτική του αδιεξόδου της κυβέρνησης, αλλά και των επιχειρημάτων που καθημερινά επιστρατεύει.

«Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε αυτούς τους συνειρμούς. Οπότε πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που τους κάνουνε. Γενικώς συνειρμοί γίνονται πολλοί γύρω από αυτό το θέμα. Και σε εφημερίδες κυριακάτικες» κατέληξε, εννοώντας πιθανότατα κάποια από τις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες που αναπαρήγαγαν τα σενάρια πως «οι Βέλγοι παρακολουθούσαν την Καϊλή επί μήνες», βγάζοντας την σχετική πληροφορία από το… κεφάλι τους.

Documento Newsletter