ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ο διοικητής ομολόγησε πως ο 38χρονος Πακιστανός δεν κρατήθηκε ποτέ μαζί με άλλους

Λίγες ώρες μετά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ διαψεύδεται με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το documentonews.gr, η ανακοίνωση του Αρχηγείου γεννούσε περισσότερα ερωτήματα, παρά έδινε απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στον απόηχο της σοκαριστικής είδησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής ομολόγησε πως ουδέποτε ο 38χρονος Πακιστανός κρατήθηκε μαζί με άλλους. Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρισμός ήταν: «… κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος».

Διαβάστε περισσότερα: Στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο Κασσελάκης μετά τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη – Πήγε στο γραφείο του διοικητή

Πρακτικά, η ομολογία του διοικητή καταρρίπτει και τον ισχυρισμό της αστυνομίας, στην ίδια πρόταση μάλιστα, για συμπλοκή με άλλους κρατούμενους.

Ταυτόχρονα, ενισχύει τη θέση των δικηγόρων του άτυχου 38χρονου που τονίζουν πως ο άτυχος άνδρας βασανίστηκε.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ έγραφε χθες:

«Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος».

Ο Κασσελάκης ζήτησε διαφάνεια

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε τον διοικητή του τμήματος για περίπου 30 λεπτά.

Ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες των όσων συζητήθηκαν, τονίζοντας όμως πως τα ερωτηματικά παραμένουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν έλαβε ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς «ο αποθανών συνάνθρωπός μας έφυγε από εδώ πεθαμένος».

«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας την δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται. Όλοι οι συμπολίτες μας και οι συνάνθρωποι μας ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους είναι ισότιμοι στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα, είτε πρόκειται για μετανάστη είτε για Έλληνα πολίτη είτε για άντρα είτε για γυναίκα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας είπε πως:

«Εχω πραγματικά πολλές απορίες και αυτό ανήκει σε ενα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη… να ξέρουμε τι συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους»

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν κάποιος να υπάρχει σε ένα κρατητήριο μονος του και να φεύγει πεθαμένος από αστυνομικο τμήμα της Ελλάδας του 2024»

Αργά το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε νέα ανακοίνωση «σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό θανάτου αλλοδαπού εντός Αστυνομικού Τμήματος της Αθήνας»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν πραγματικά περιστατικά, με στοιχεία της δικογραφίας, σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ουδέποτε αστυνομικός παρείχε πληροφόρηση σχετικά με το ως άνω περιστατικό σε τρίτο άτομο, παρά μόνο σε εισαγγελικές Αρχές, ως οφείλει βάσει του νομοθετικού πλαισίου υπό του οποίου λειτουργεί.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στα δικαιώματα τον πολιτών, τη τήρηση του νόμου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με το περιστατικό (υπενθυμίζεται η από 26-09-2024 Ανακοίνωση), από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έδρασε με πλήρη διαφάνεια, σχηματίζοντας άμεσα δικογραφία και ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, όπως ρητά προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, διατάχθηκε και ήδη ενεργείται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα διαβιβάστηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, με σκοπό την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τα πραγματικά περιστατικά περιγράφονται με πλήθος στοιχείων και καταθέσεων που συλλέγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, που είναι η προστασία των πολιτών καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης, πάντα με αίσθημα ευθύνης και πλήρη διαφάνεια.

 

Διαβάστε επίσης

Νέος εκλογικός νόμος: Με 35% θα διασφαλίζεται η αυτοδυναμία – Σε ρόλο «λαγού» ο Γεωργιάδης

«Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για χρήση κινητού

Λαύριο: Πώς έγινε η ληστεία αλά Casa De Papel σε χρηματαποστολή – Oλόσωμες φόρμες, σκασμένα λάστιχα, μπογιές και καλάσνικοφ (Video)

Ναόμι Κάμπελ: Δάκρυσε μετά τον σάλο για το φιλανθρωπικό ίδρυμα – «Πλήρωνε ξενοδοχεία, σπα μέχρι και τσιγάρα»

Λυών – Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας άγγιξε το γκολ με «ψαλιδάκι» στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο (Video)

Λίβανος: Διπλωματικός «πυρετός» για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα «πολεμά μέχρι τέλους»

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παράθυρο ευκαιρίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Ο κάμπος της οργής και της απελπισίας – Ένα χρόνο μετά τον Daniel, η Θεσσαλία είναι αντιμέτωπη με το κράτος του παραλόγου