Αστυνομία στην Ακρόπολη για τους ιδιώτες που έβαλε σήμερα άρον-άρον η Μενδώνη

Αστυνομία στην Ακρόπολη για τους ιδιώτες που έβαλε σήμερα άρον-άρον η Μενδώνη
φωτογραφία αρχείου

Σήμερα, Δευτέρα, πήγαν ιδιώτες υπάληλλοι στα ταμεία και τις πύλες εισόδου της Ακρόπολης χωρίς να υπάρχει επίσημο έγγραφο της σχέσης εργασίας με το Δημόσιο

Ενώ η πρόεδρος της επιτροπής για τον διαγωνισμό της ανάθεσης σε ιδιώτες του ελέγχου εισιτηρίων στην Ακρόπολη είναι προφυλακισμένη και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο της σπείρας των εκβιαστών, σήμερα το πρωί, Δευτέρα, η ιδιωτική εταιρεία United ανέλαβε πόστα εργασίας χωρίς να παραδώσει διαβιβαστικό της σύμβασης.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα διαπλοκής ΥΠΠΟ προστασία

ΔΑΚΕ κατά Μενδώνη μετά τις αποκαλύψεις Documento: «Οχι στους ιδιώτες στην Ακρόπολη»

Υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας δουλεύουν από το πρωί στα δύο ταμεία και τις πύλες εισόδου της Ακρόπολης. Για να ξεκινήσουν εργασία οι υπάληλλοι θα έπρεπε όμως ο αρχιφύλακας Ακρόπολης να έχει παραλάβει έγγραφη οδηγία ως διαβιβαστικό της σύμβασης από την υπηρεσία του, δηλαδή την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης Αθηνών, κάτι που δεν συνέβη. Έτσι, ένας αρχαιοφύλακας, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχειοτήτων) – η οποία έχει καταγγείλει τον διαγωνισμό- κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να επιδείξουν τη σύμβαση που να πιστοποιεί τη σχέση εργασίας του ιδιωτικού προσωπικού με το δημόσιο. Το αστυνομικό όργανο σε συνέχεια της κλήσης και μετά από συνομιλία με το γραφείο αρχιφύλακα ενημέρωσε τον αρχαιοφύλακα που είχε κάνει την κλήση ότι η σύμβαση πρέπει να αναζητηθεί στη διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών στην οδό Μακρυγιάννη, όπου προϊσταται η κ. Ελενα Κουντούρη. Ωστόσο, η διεύθυνση απουσίαζε…

Να σημειώσουμε ότι την ώρα που ανέλαβαν οι ιδιωτικοί υπάληλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ήταν εκεί ο κ. Ηλίας Πατσαρούχας, Γενικός Διευθυντής του ΟΔΑΠ και η κ. Αγγελική Μαραγκάκη, αναπληρώτρια προϊσταμένη σημαντικών τμημάτων του ΟΔΑΠ. Και παρ’ όλα αυτά, δεν παραδόθηκε επίσημο έγγραφο που να πιστοποεί τη σχέση εργασίας ιδιωτών με τα δημόσια ταμεία εισιτηρίων της Ακρόπολης.

Αλήθεια, γιατί τόση πρεμούρα να μπούνε οι ιδιώτες στον έλεγχο των εισιτηρίων στην Ακρόπολη τόσο βιαστικά; Πού βρίσκεται η σύμβαση; Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία σήμερα στη ροή ελέγχου εισόδου. Να θυμίσουμε ότι χθες η ΔΑΚΕ- Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του ΥΠΠΟ (παράταξη της ΝΔ) κάλεσε την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να ακυρώσει τον διαγωνισμό παρωδία πόσω μάλλον μετά την αποκάλυψη ότι η προεδρος του διαγωνισμού είναι προφυλακιστέα για την υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών σε Αθήνα και Μύκονο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter