ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα για τα χρέη των πολιτών

Προστασία πρώτης κατοικίας, ρύθμιση χρεών και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής κατά των funds στο πακέτο Τσίπρα

Σε όλο τον κομματικό οργανισμό δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιοδεύει σε μικρές και μεγάλες γειτονιές σχεδόν καθημερινά και τις κομματικές οργανώσεις να ετοιμάζονται να ανοίξουν τα προεκλογικά περίπτερα για να φιλοξενήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με το οποίο θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Για «κόκκινα» δάνεια

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστεί το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αλλά και τη ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους. Το νέο πακέτο προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας θα επαναφέρει το καθεστώς πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα περιλαμβάνει πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις και θα δίνει τη δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για ρύθμιση χρεών εφόσον η ρύθμιση μεταξύ τραπεζών ή funds και δανειολήπτη δεν θεωρείται βιώσιμη οικονομικά. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνει την κατάργηση του εξωδικαστικού μηχανισμού όπως ισχύει σήμερα, εισάγοντας μια εξ ολοκλήρου διαφορετική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες για να κάνουν αίτηση.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Τσίπρα θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, αλλά και πολιτικά στελέχη που η παρουσία τους στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας έχει ταυτιστεί με τη μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και την καλή δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Προεκλογικό πρόγραμμα

Αλλεπάλληλες ήταν και θα είναι οι συνεδριάσεις των αρμόδιων επιτροπών ώστε να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στο προεκλογικό πρόγραμμα που θα κατατεθεί προς έγκριση στην ΚΕ του κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Απριλίου. Οπως διαμηνύουν πολιτικά στελέχη της Κουμουνδούρου, στο πρόγραμμα έχει δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση καθώς θεωρείται το βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, η ψήφος των οποίων πιθανόν να κρίνει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του Documento, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που γράφτηκε με τα «μάτια στραμμένα στις κοινωνικές ανάγκες» θα εγγυάται την αύξηση των μισθών, τη μείωση των τιμών, τη ρύθμιση των χρεών, αλλά και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Να σημειωθεί ότι είναι πιθανό να κυκλοφορήσει σύνοψή του σε ηλεκτρονική μορφή ακόμη και πριν από τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι κομματικές οργανώσεις

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές σε όλο τον κομματικό οργανισμό. Οι πρώτες διευρυμένες συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν ήδη γίνει, τα καθοδηγητικά όργανα των κομματικών οργανώσεων επεξεργάζονται ήδη πρόγραμμα παρεμβάσεων και περιοδειών, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι συνεννοήσεις για να στηθούν τα πρώτα προεκλογικά περίπτερα ανά περιφέρεια και γειτονιά των μεγάλων πόλεων.

Να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές έχουν ξεκινήσει ήδη οι περιοδείες, με υποψηφίους να μας αναφέρουν ότι σε αυτές έρχονται αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από αυτό που συναντούσαν την προεκλογική περίοδο του 2019.

«Ανάδελφο κόμμα» η ΝΔ

Είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον με το οποίο διαβάζουν στην Κουμουνδούρου τις δημοσκοπήσεις. Ενα από τα βασικά συμπεράσματα που δεν επιδέχονται δεύτερη ανάγνωση είναι ότι το σενάριο της αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη τελείωσε πλέον οριστικά, συμπέρασμα που εξάγεται από τις δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν αλλά και μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Η ζημιά –θεωρούν στην Κουμουνδούρου– είναι τεράστια, δεδομένου ότι λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές ο πρωθυπουργός έχασε δύο βασικά χαρτιά της προεκλογικής του στρατηγικής: την αυτοδυναμία και την απόλυτη βεβαιότητα της εκλογικής του νίκης. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, πλέον η ΝΔ είναι «ανάδελφο κόμμα» αφού δεν μπορεί να βρει εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το γύρισμα της κλεψύδρας για τις εκλογές βρίσκει τον Αλ. Τσίπρα σε εντελώς διαφορετική πολιτική θέση: ενώπιον της πραγματικής δυνατότητας να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας ακόμη και από την πρώτη Κυριακή σχηματίζοντας κυβέρνηση συνεργασίας.

«Δικαιοσύνη για Ολα»

Το κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη Παντού» αναμένεται να «μπει» στην Τεχνόπολη της Αθήνας και να εξειδικευτεί ως προς τις διακρίσεις που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 03/04 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση με πρωτοβουλία της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Ολα». Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των καθημερινών διακρίσεων που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αλλά και η απαίτηση συμπεριληπτικών νομοθεσιών που θα συμβάλουν στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων, τα οποία δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο για την πραγματική ισότητα.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους εκπροσώπους δεκάδων συλλογικοτήτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που συμβολίζει τη σημασία που αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση στις διεκδικήσεις και στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ετικέτες