Ας αγόραζε εισιτήριο

Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης σε προπόνηση της Εθνικής στα Δύο Αοράκια το 2018 / Eurokinissi

Η δήλωση του Κώστα Σλούκα παραήταν… ευρωπαϊκή για τον πλανήτη Ελλάδα. «Στενοχωρήθηκα πολύ που δεν ήμουν παρών στο αντίο του Γιώργου Πρίντεζη. Υπήρξαμε συμπαίκτες, είναι φίλος μου και θα ήθελα να είμαι δίπλα του στην αποχαιρετιστήρια βραδιά. Αναγκάστηκα να τη δω από την τηλεόραση».

Όταν ο Μάικ Τζέιμς έσπευσε να υποστηρίξει μέσω X την –αυτονόητη– θέση του Σλούκα («οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικότερες από το μπάσκετ») βρήκε τον μπελά του από Λιμάνι μεριά.

«Ξέχασες τι σημαίνει Ελλάδα» του επισήμαναν οι πιο ψύχραιμοι. «Ο κύριος Σλούκας κακολόγησε τον προπονητή και τους προέδρους» ξεσπάθωσαν άλλοι. «Αν ήθελε να έρθει στο ΣΕΦ, ας αγόραζε εισιτήριο». «Τα λόγια και οι πράξεις πληρώνονται, είναι μωρό όποιος δεν το καταλαβαίνει». «Εάν θέλει να κάνει παρέα με τον Πρίντεζη, ας βγει μαζί του για φαγητό». «Δεν έδειξε τον προσήκοντα σεβασμό προς τον σύλλογο». «Κανένας δεν τον εμπόδισε να κατέβει στο Φάληρο». «Η παρουσία του θα ήταν ένας δυσάρεστος περισπασμός». «Εδώ δεν γίνονται έτσι τα πράγματα». «Μα τι τεράστια τραγωδία, θα βάλω τα κλάματα». «Ναι, και εμείς τον θέλαμε εκεί, τον προδότη». Και όλα αυτά ανάμεικτα με προσωπικές προσβολές προς τον Τζέιμς: «Ασε μας, ρε Μιχαλάκη». «Σοφή η μ@λ@κία σου». «Ζηλεύεις που πήραμε τον Φουρνιέ αντί για σένα». «Σε γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι». «Τώρα που σε ακούσαμε, πήγαινε να γ@μηθείς ελεύθερα». «Οταν μιλάς, είναι σαν να κλ@νεις». «Δεν θέλουμε τη γνώμη ενός μισθοφόρου».

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπορεί κάλλιστα να εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ χωρίς να ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις, αλλά οι δηλώσεις του Σλούκα ενάντια στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους τον έκαναν παντοτινά persona non grata στον Πειραιά. Η τοξικότητα τρυπάει ήδη το ταβάνι και η νέα σεζόν στο μπάσκετ αρχίζει από το σημείο όπου ολοκληρώθηκε η προηγούμενη.

Ξοδεύτηκαν ένθεν κακείθεν πακτωλοί χρημάτων μόνο και μόνο για να μάθουμε τίνος η μάνα συνουσιάζεται στα τέσσερα και ποιον αδίκησε περισσότερο η διαιτησία…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento (φύλλο 410 ) – Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024