Δύο μέρες μετά την αποκάλυψη του Documento για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από το παράκεντρο της ΕΥΠ, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να διαρρέει πληροφορίες αποδόμησης του μέχρι πρότινος κυβερνητικού «πουλέν» στις Ένοπλες Δυνάμεις, Κωνσταντίνου Φλώρου.
«Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Ανδρέα Παναγόπουλου στο in.gr, παρουσιάζοντας τον στρατηγό ως έναν επικίνδυνο αριβίστα που έχει χαράξει «δική του ατζέντα».
«Ο αρχηγός οφείλει να αντιληφθεί πως η ελληνική πολιτεία έχει θεσμούς στους οποίους οφείλει να υπακούει στο πλαίσιο της υψηλής και κρίσιμης για την πατρίδα και τους πολίτες θέσης του» σημειώνεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει με το εξής σχόλιο: «Αν ο αρχηγός, όμως, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, χωρίς τα γαλόνια και το εθνόσημο. Η χώρα έχει πικρή εμπειρία…».
Πρόκειται για τον ίδιο θεσμικό παράγοντα που τον Αύγουστο του 2020 είχε γίνει αιτία για διθυραμβικούς τίτλους και ρεπορτάζ επειδή στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ εντός του Μεγάρου Μαξίμου έδωσε το «παρών» με στολή παραλλαγής. Λίγες βδομάδες νωρίτερα, εθνικιστική φρενίτιδα είχε προκαλέσει στα φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση ΜΜΕ η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία: «Όποιος πατήσει τα ποδάρια του πάνω, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε».
Ενώ, λοιπόν, μέχρι πρότινος η πλαισίωση των φιλοκυβερνητικών Μέσων για την παρουσία και τις δημόσιες τοποθετήσεις του στρατηγού ήταν κάτι παραπάνω από θετική, ξαφνικά ο Κ. Φλώρος μετατρέπεται σε πηγή κινδύνου ακόμα και για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Άραγε, συνδέεται με την αποκάλυψη της παρακολούθησης του -η οποία κατά τον Μάκη Βορίδη σημαίνει πως ο πρωθυπουργός έχει διαπράξει κακουργηματικές πράξεις- και γι΄ αυτό αρχίζουν να προκύπτουν βολικά αφηγήματα δικαιολόγησης ή οι διαρροές του Μαξίμου στοχεύουν στις επικείμενες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Όποια κι αν είναι η απάντηση, ο χρονισμός της δημοσίευσης είναι ξεκάθαρος. Διότι ακόμα κι αν κάποιοι επιδιώκουν την τοποθέτηση «αρεστών» στην ηγεσία του στρατεύματος, η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ φαίνεται να αξιοποιείται ως ευκαιρία.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος. Θα συνεχίσει να σιωπά και να παρατηρεί στωικά ή θα ζητήσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον έθεσαν στο στόχαστρο της παρακρατικής λειτουργίας της ΕΥΠ;
Διαβάστε επίσης: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων