Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη – Αντιδράσεις για πολιτικό σχεδιασμό υπό την Αννα Διαμαντοπούλου

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη – Αντιδράσεις για πολιτικό σχεδιασμό υπό την Αννα Διαμαντοπούλου

Με το «καλημέρα» της συγκρότησης του νέου 9μελούς πολιτικού οργάνου καθώς και της ανακατανομής ρόλων στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ …άρχισαν τα όργανα της εσωκομματικής κριτικής για τις επιλογές της ηγεσίας. Από το επιτελείο του Χάρη Δούκα έρχονται οι πρώτες αρνητικές κρίσεις στον τρόπο που σχεδίασε τις αλλαγές στην κορυφή του κομματικού μηχανισμού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Αν και ο δημάρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και βγήκε δεύτερος στις εσωκομματικές εκλογές, αποδέχτηκε να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» που συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος, καυτηριάζει κυρίως την επιλογή που αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό και την μονοδιάστατη προς τα δεξιά πολιτική κατεύθυνση

«Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση», σχολιάζουν στελέχη από το επιτελείο Δούκα.

Οι πρώτες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη κρίνονται αρνητικά από το επιτελείο Δούκα, με άξονα ότι «οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Πάντως, ο Χάρης Δούκας και το επιτελείο τονίζει ότι θα κινηθούν σε κάθε περίπτωση στον δρόμο της συλλογικότητας που έχουν χαράξει, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν στη ρότα της ενότητας και «της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Οσον αφορά στην αντίστιξη της κριτικής που διατυπώνει ο Χάρης Δούκας, μέσω συνεργατών του, από τη μια και της αποδοχής της θέσης που τού πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την άλλη, η απάντηση του επιτελείου του συνδέεται με προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του δημάρχου Αθηναίων, στην περίπτωση που εκλεγόταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας, κατά την προεκλογική περίοδο στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία, είχε θέσει δημόσια τη δέσμευση ότι θα δημιουργήσει ένα Πολιτικό Κέντρο Αποφάσεων, με τη συμμετοχή όλων όσοι διεκδίκησαν την προεδρία, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα συντονίζει τις παρεμβάσεις που θα γίνονται.

Με αυτό το δεδομένο δέχτηκε, όπως επισημαίνουν, την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, και σε αυτό ασκεί κριτική. Γιατί; επειδή στο 9μελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, όπως το διαμόρφωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν μετέχουν όλοι οι συνυποψήφιοι. Στην σύνθεση του οργάνου που συγκρότησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετέχουν δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη μόνο οι τρεις (Παύλος Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας) εκ των συνυποψηφίων. Εμειναν εκτός οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, οι οποίοι είχαν χαμηλότερη εκλογική επίδοση. Βέβαια, αν και δεν μετέχουν στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντροο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τούς ανέθεσε σημαντικά χαρτοφυλάκια- Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) στην “σκιώδη κυβέρνηση” που συγκρότησε απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης αναλαμβάνει στη βουλή επικεφαλής ΚΤΕ Εθνικής Αμυνας και η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου επικεφαλής ΚΤΕ Μετανάστευσης και Ασύλου

Έτσι, σύμφωνα με το επιτελείο Δούκα, δεν δόθηκε καν στο κεντρικό πολιτικό όργανο η εικόνα μιας συμπεριληπτικότητας και δεν αναδείχθηκε στην πράξη η ρητορική περί ενότητας που έμεινε στα λόγια.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη απέφευγαν να σχολιάσουν τις επικρίσεις που εκτόξευσε η ομάδα Δούκα άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων κινήσεων Ανδρουλάκη.

Αυτό που ακούγεται στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι η πλευρά Δούκα έδειξε βιασύνη. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δεν επιθυμεί να διαρραγεί το κλίμα ενότητας και προβάλλει την προσπάθεια συνθέσεων και διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών.

Η πρώτη συνεδρίαση του 9μελούς Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου έχει προγραμματισθεί για τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης 21 Οκτωβρίου 2024. Θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη (Χαριλάου Τρικούπη 50).

Διαβάστε επίσης

Με αγωγές κατά ΜΜΕ επιχειρεί να «σβήσει» την ιστορία ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή για την κατάρρευση του ΕΣΥ – «Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει ο Παππάς

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter