Άρχισαν τα «γαλάζια» τραπεζώματα για να γεφυρωθεί το χάσμα Μαξίμου – βουλευτών

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, όμως στη «γαλάζια» παράταξη πραγματοποιούνται «ζυμώσεις», καθώς το χάσμα μεταξύ του Μαξίμου και κρίσιμης μερίδας της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας μεγαλώνει, ειδικά μετά τη «πρωτοβουλία των 11», αλλά και τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

Εκτός από την ενημέρωση της Νίκης Κεραμέως σε γαλάζιους βουλευτές για ζητήματα του υπουργείου της, (από την οποία έλειπαν αρκετοί βουλευτές, δίνοντας σαφή μηνύματα), κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει τα «τραπεζώματα», ώστε να υπάρχει μία διαδικασία όσμωσης. Πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Φλωρίδης μαζί με τον Γιώργο Μυλωνάκη δείπνησαν σε ταβέρνα του Μεταξουργείου, με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ χθες στην Αθηναϊκή Λέσχη ο Άδωνης Γεωργιάδης παρέθεσε γεύμα σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Σημειώνεται, ότι στο χθεσινό τραπέζι παρόντες ήταν οι Γιώργος Μυλωνάκης και ο γραμματέας της γαλάζιας ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης.

Συναντήσεις Μητσοτάκη με βουλευτές

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το πολιτικό «μασάζ», διότι φαίνεται πως ανησυχεί για τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο διάλογος σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Είναι σαφές ότι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον κυριαρχεί η αβεβαιότητα, καθώς πολλοί από τους βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, λένε ότι δεν θα σταματήσουν τις πρωτοβουλίες που θα «βελτιώνουν το κυβερνητικό έργο».

Όλα αυτά ενώ αυξάνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια, με φλέγοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια να δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Παλαιοχριστιανοί: Eμφανίστηκε ο πατέρας μετά το «ντου» στο νοσοκομείο – «Πήρα νόμιμα το παιδί – Δεν μας έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια» (Video)

Κόντρες Άδωνη – Μαξίμου με φόντο τα ερείπια του ΕΣΥ

Τζούλιαν Ασάνζ: Θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκισή του