Αρβανίτης προς Κομισιόν: «Ισχυροί παράγοντες προσπαθούν να φιμώσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη σκανδάλων»

Αρβανίτης προς Κομισιόν: «Ισχυροί παράγοντες προσπαθούν να φιμώσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη σκανδάλων»

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητάει με ερώτησή του ο Κώστας Αρβανίτης επειδή, παρά τους δικαστικούς κόλαφους, κάποιοι επιμένουν με τις εξοντωτικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ για ερευνητικές αποκαλύψεις και ανάδειξη σκανδάλων. Πριν από λίγες μέρες, η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United, για ρεπορτάζ που σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τώρα, ο Αριστείδης Φλώρος, πρωτόδικα καταδικασμένος για αδικήματα σχετικά με το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power το οποίο ζημίωσε το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με αγωγή ζητά την αναδρομική διαγραφή εκατοντάδων άρθρων που κάλυπταν την υπόθεση.

«Οι ισχυροί παράγοντες δεν επιχειρούν απλώς να εξοντώσουν ΜΜΕ αλλά -με παράλογες απαιτήσεις διαγραφής ρεπορτάζ- να φιμώσουν ακόμη και τη δημοσιογραφική κάλυψη πολιτικοοικονομικών σκανδάλων», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Left στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την Κομισιόν να αναθεωρήσει την ελλειμματική και αναποτελεσματική Οδηγία Anti-SLAPP ώστε να μην αφορά μόνο διασυνοριακές υποθέσεις, και της ζητά να διασαφηνίσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των SLAPPs στην Ελλάδα και τα άλλα Κράτη-Μέλη.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης μετά την άρση ασυλίας του: «Εμπρός για μια έντιμη Ελλάδα (χωρίς λαδέμπορους και αδιευκρίνιστα)»

ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη η διαρροή των ονομάτων του ελληνικού FBI

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι; Απαιτούνται απαντήσεις από το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter