Αρβανίτης: «Όλοι δίπλα στην αγωνίστρια μητέρα του Ζακ – Το θέμα της δολοφονίας παραμένει ανοιχτό στο Ευρωκοινοβούλιο»

Αρβανίτης: «Όλοι δίπλα στην αγωνίστρια μητέρα του Ζακ – Το θέμα της δολοφονίας παραμένει ανοιχτό στο Ευρωκοινοβούλιο»

«Με σεβασμό και αμέριστη αλληλεγγύη στην αγωνίστρια μητέρα, την κυρία Ελένη Κωστοπούλου, όπως και σε κάθε μητέρα που αναζητά το δίκιο της μέσα στο βαθύ της πένθος· οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες δίπλα της» τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι επεβλήθη ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη με ομόφωνη απόφαση.

«Το θέμα της δολοφονίας του Ζακ παραμένει ανοιχτό και στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς μετά από πρότασή μας παραπέμφθηκε στην Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), στην οποία συμμετέχω και έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

«Σχεδόν έξι χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν σήμερα ομόφωνα ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Σχεδόν 6 χρόνια από το φονικό λιντσάρισμα του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου βρήκε επιτέλους τη δικαίωση για το δολοφονημένο της παιδί.

Τον Ιανουάριο του 2023 μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, στα μέλη της Επιτροπής Αναφορών (PETI) η μητέρα του, Ελένη Κωστοπούλου, είχε τονίσει ότι το παιδί της «πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε».

Ο Ζακ δολοφονήθηκε επειδή ήταν διαφορετικός.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια, αλλά η δικαίωση και η καταδίκη έχουν έρθει νωρίτερα, από την κοινωνία και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Το θέμα της δολοφονίας του Ζακ παραμένει ανοιχτό και στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς μετά από πρότασή μας παραπέμφθηκε στην Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), στην οποία συμμετέχω και έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με σεβασμό και αμέριστη αλληλεγγύη στην αγωνίστρια μητέρα, την κυρία Ελένη Κωστοπούλου, όπως και σε κάθε μητέρα που αναζητά το δίκιο της μέσα στο βαθύ της πένθος· οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες δίπλα της».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα: «Μητσοτάκης και Χατζηδάκης έχουν απολέσει 1,5 δισεκ. ευρώ σε έναν χρόνο»

Κυρανάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης» – Για «προβοκατόρικες δηλώσεις» μιλάει η Χαριλάου Τρικούπη

ΣΥΡΙΖΑ: Για την αύξηση στην τιμή του καφέ φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter