Αρβανίτης για Φον ντερ Λάιεν: «Δικαιώνεται πανηγυρικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» – Καρφιά σε ΝΔ και από τον Νίκο Παππά

Αρβανίτης για Φον ντερ Λάιεν: «Δικαιώνεται πανηγυρικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» – Καρφιά σε ΝΔ και από τον Νίκο Παππά

«Απομένει λιγότερο από μία ημέρα για την ώρα της εκλογής, από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, του/της Προέδρου της Κομισιόν και οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν πανηγυρικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς απέναντι στην υποψηφιότητα της κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν» τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Κώστας Αρβανίτης, μετά την είδηση πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

«Η σημερινή απόφαση-χαστούκι του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ για την προσφυγή κατά της εκ νέου υποψήφιας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, αποτελεί μεταξύ άλλων και μια απόλυτα θεσμική επιβεβαίωση όσων εξ αρχής σταθήκαμε απέναντι στην υποψηφιότητά της» τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης και συμπληρώνει:

«Μπορεί οι μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου να αντιμετωπίζουν τον διαμοιρασμό των οφικίων της Επιτροπής ως διαπραγματευτική άσκηση, όμως οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για ασκήσεις διατήρησης μιας κακώς εννοούμενης ισορροπίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε λογοδοσία και διαφάνεια, παντού, πόσο μάλλον στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Διαβάστε επίσης: Η φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

«Σας αφήνει παγερά αδιάφορους;»

«Πριν από λίγες ώρες είχαμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορά την κυρία Φον ντερ Λάιεν και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε στις προμήθειες των εμβολίων. Δεν ξέρω αν αυτό θα κάνει κάποιον να αναθεωρήσει την πολιτική του πρόθεση σε σχέση με την αυριανή ψηφοφορία» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε αν αυτό σας αφήνει παγερά αδιάφορους ή αν θεωρείτε ότι πρέπει να είναι μία πρακτική, η οποία, όχι μόνο να είναι συνηθισμένη αλλά και να επικροτείται κιόλας διά της ψήφου των ευρωβουλευτών» συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ακόμα:

«Φαίνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχουν ενσωματωμένη αυτή την πολιτική (σ.σ.: η κρίση, ευκαιρία για λίγους). Και αναφέρομαι στο πρόσφατο συμβάν, στην έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα 2,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία τα πήραν πολύ λίγες εταιρείες, σχεδόν με απευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμούς που είχαν ελάχιστους συμμετέχοντες».

«Επιμένουν οι ευρωβουλευτές σας;»

Την είδηση πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ σχολίασε το πρωί και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας ερώτηση προς τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αν μετά από αυτή την εξέλιξη επιμένουν να τη στηρίζουν για την προεδρία της Κομισιόν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Φον ντερ Λάιεν εμπλέκεται σε υποθέσεις αδιαφανούς διαχείρισης. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι άρχοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετώπισαν μέχρι και την πανδημία ως…ευκαιρία. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το ερώτημά μας είναι σαφές: Επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;» ανέφεραν μεταξύ άλλων από την Κουμουνδούρου.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Επιμένουν οι ευρωβουλευτές σας να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter