Στην άρση της ασυλίας των μελών της πλειοψηφίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και Γιάννη Στέφου, προχώρησε η Ολομέλεια κατόπιν δικού τους αιτήματος. Καταψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ανδρέα Λοβέρδου.
Ήρθη η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με ψήφους 174 υπέρ έναντι 7 κατά, για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας στο Δημοκρίτειο, στο οποίο διατελούσε καθηγητής. Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε την άρση της ασυλίας του, τονίζοντας μεν πως «δεν υφίσταται στην υπόθεση αυτή η παραμικρή σκιά ποινικής ή άλλης ευθύνης», ωστόσο θέλησε με το αίτημά του να δώσει το ανάλογο μήνυμα λόγω της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και για «το απαράδεκτο καθεστώς ασυλίας των πολιτικών».
Ο Γιάννης Στέφος ζήτησε και εκείνος να αρθεί η ασυλία του για συμμετοχή σε τροχαίο, κάτι που συντελέστηκε με ψήφους 175 υπέρ και 3 κατά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως επιθυμεί να τελειώσει η υπόθεση μέσω της δικαστικής οδού, εξηγώντας ότι υπαίτιος είναι ο αντίδικος, καθώς πέρασε στο απέναντι ρεύμα και βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ως προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, καταψηφίστηκε (171 κατά, 11 υπέρ) η άρση ασυλίας του σχετικά με τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την ακυρωθείσα πώληση οπλικού υλικού στη Σ. Αραβία. Για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, το αίτημα της άρσης ασυλίας αφορούσε την υπόθεση Καρούζου μετά από ένδικα μέσα που κίνησε ο Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος πρόσφατα είχε μετατραπεί σε αιχμή του δόρατος από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ προκειμένου να στοχοποιηθούν κυβερνητικά στελέχη. Οι ψήφοι για την άρση ασυλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν 175 κατά έναντι 5 υπέρ.