Αρνείται η Λινού ότι ανεξάρτητη εταιρία ερευνά το ινστιτούτο της – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνείται η Λινού ότι ανεξάρτητη εταιρία ερευνά το ινστιτούτο της – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χθες το απόγευμα ανώτατες πηγές της Κουμουνδούρου επιβεβαίωναν τις πληροφορίες που έλεγαν ότι το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρία να ελέγξει τις επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis της Αθηνάς Λινού.

Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν πως ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή, η οποία βρίσκεται στην Αμερική και την ενημέρωσε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης εδώ και εβδομάδες αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα δημόσια χρήματα που λαμβάνει το Ινστιτούτο.

Διαβάστε επίσης: Ανεξάρτητη έρευνα για το ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες Πολάκη

Η διάψευση

Όμως με σημερινή της ανάρτηση, η Αθηνά Λινού υποστηρίζει πως μίλησε με τον Στέφανο Κασσελάκη και εκείνος της αρνήθηκε την ύπαρξη απόφασης για ανεξάρτητη έρευνα. Παρόλα αυτά, υποστηρίζει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ελεγχθεί το ινστιτούτο της:

«Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό» αναφέρει μεταξύ άλλων…

Οι διευκρινίσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα» λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς εννοούν τα δημοσιεύματα που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη.

«Αυτό που δεν έχει γίνει είναι να ανατεθεί το θέμα σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρείες (big4) καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter