Αρκετά πια με τον κυνισμό τους

Οταν ακούμε κάποιον να δηλώνει ότι είναι «καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φορούν μάσκα παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φορούν μάσκα» εύκολα καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο… κάποιος είναι παντελώς άσχετος ή προσπαθεί με κουτοπονηριές να εξοστρακίσει από τη συζήτηση το ουσιώδες: ότι πρέπει και να φοράμε μάσκα και να υπάρχουν επαρκή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες.

Βέβαια, όταν ο «κάποιος» που έκανε τη δήλωση που αναφέραμε είναι ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, γίνεται σαφές ότι δεν είναι άσχετος ή τουλάχιστον δεν μπορεί να δηλώνει άσχετος και να παραμένει «αρμόδιος» υπουργός.

Είναι λοιπόν ένας ακόμη κουτοπόνηρος του «επιτελικού κράτους» που προσπαθεί – κοροϊδεύοντάς μας– να βγει από το κάδρο και να μη χρεωθεί τις αναμφισβήτητες ευθύνες του. Οταν, πάλι, ένας άλλος… «κάποιος» δηλώνει ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια» καταλαβαίνουμε επίσης ότι προσπαθεί και αυτός να αλλάξει την ατζέντα, αλλά βασικά μένουμε ενεοί από τον κυνισμό του. Γιατί με την πανδημία να φουντώνει η δήλωσή του σηματοδοτεί την απόλυτη αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν.

Και όταν αυτός που αντιμετωπίζει τόσο κυνικά την ανθρώπινη ζωή και τον πόνο όσων χάνουν τους δικούς τους είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αντιλαμβανόμαστε ότι πέρα από την προσωπική του ευθύνη υπάρχει γενικότερο πρόβλημα για όλη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν είναι κουτοπόνηρος μόνο ο «μικρός» Καραμανλής. Δεν είναι κυνικός μόνο ο Πέτσας. Κυνικοί και κουτοπόνηροι είναι όλοι τους! Που νομίζουν ότι επειδή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ελέγχουν τα περισσότερα ΜΜΕ και στοχοποιούν τα υπόλοιπα θα καταπίνουμε και μάλιστα αμάσητη εσαεί την προπαγάνδα τους. Οπως όμως σύντομα θα διαπιστώσουν πλανώνται πλάνην οικτράν.