Σε ύφεση η φωτιά στη Μεγαλόπολη – Τραυματίστηκε αντιδήμαρχος

Φωτό αρχείου

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση με πυκνό πουρνάρι, κοντά στο χωριό Καλύβια, του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Αν και το χωριό δεν κινδύνευσε άμεσα και η πορεία της φωτιάς ήταν προς τον λόφο, λόγω των πυκνών καπνών αλλά και των δυνατών ανέμων εντάσεως 4 μποφόρ με πολύ ισχυρότερες ριπές που έπνεαν στην περιοχή, η Πυροσβεστική αποφάσισε να εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στα Καλύβια.

Τραυματίστηκε αντιδήμαρχος

Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του, ο Δημήτρης Σιέμπος, «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο».

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «τα εγκαύματα που φέρω είναι α΄ βαθμού».

Ετικέτες