Άρεσε το «Harvest» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στο φεστιβάλ Βενετίας

Άρεσε το «Harvest» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στο φεστιβάλ Βενετίας

Το δραματικό «Harvest» που είναι υποψήφιο για τον Χρυσό Λέοντα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς του διεθνή Τύπου.

Η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, πρώτη αγγλόφωνη στην καριέρα της, είναι μια δραματική περιπέτεια, με λυρικά ενσταντανέ αλλά και σκηνές που σοκάρουν, όπως διαβάζουμε στις πρώτες κριτικές που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Ο κριτικός του Variety Γκάι Λοτζ μιλάει για ένα «σκληρό φιλμ που βυθίζει το κοινό στη λάσπη, τον ιδρώτα και τα δάκρυα της προβιομηχανικής γεωργίας».

Το υποψήφιο για το Χρυσό Λέοντα φιλμ που είναι συμπαραγωγή Βρετανίας, Γερμανίας, Ελλάδας (Haos Film, Faliro House), Γαλλίας και ΗΠΑ, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιμ Κρέις.

Το σενάριο της σκηνοθέτριας και της Τζόσλιν Μπαρνς, περιγράφει την προσπάθεια ενός αγρότη (ο Κέιλεμπ Λάντρι-Τζόουνς του «Nitram» και του «Dogman») και του γαιοκτήμονα φίλου του (Χάρι Μέλινγκ) ν’ αντιμετωπίσουν την επίθεση ενός εξωτερικού εχθρού. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος και παρότι η ιστορία δεν εκτυλίσσεται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο (το σκηνικό πάντως θυμίζει… Μεσαίωνα) ο εχθρός που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο πρωταγωνιστές είναι ο καπιταλισμός.

Στο δικό της κείμενο η κριτικός του The Hollywood Reporter Λέσλι Φέρπεριν κάνει λόγο για ένα έργο «νηφάλιο και αξιοσημείωτης ωριμότητας που καταφέρνει να συγκινήσει παρά την ηθελημένα ανιστορική μελέτη του χαμένου αγροτικού παραδείσου», ενώ εντοπίζει σημεία που η ταινία είναι ανώτερη του «κάπως βαρετού και ξύλινου ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζιμ Γκρέις».

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό – Creative Greece: Με τεχνοκράτες, «ημέτερους» και χωρίς καλλιτέχνες το ΔΣ του νέου ΕΚΟΜΕ

Το νέο θεατρικό του Γιάννη Τσίρου ««Κανόνια και Τρομπέτες» στο θέατρο Εμπορικόν

Αγγελάκας: Εις μνήμην Θάνου Ανεστόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter