Απίστευτα αντανακλαστικά και «ευαισθησία» δείχνει ο Άρειος Πάγος σε ότι αφορά το «ξαναζεσταμένο φαγητό» με το ηχητικό Βγενόπουλου που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες το site του Χρήστου Ράπτη, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος, όπως για παράδειγμα οι προκλητικές αρχειοθετήσεις για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο όπου η Δικαιοσύνη απλά παρατηρεί τα «εκατομμύρια» να περνούν μπροστά της χαρακτηρίζοντας τα ως «αδιευκρίνιστες πιστώσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέσης που είχε αναλάβει το χειρισμό της αρχειοθετηθείσας ποινικής δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά από έγκληση του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της Βασιλικής Θάνου πρώην, φέρεται να διαβίβασε τη δικογραφία στον Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το ηχητικό είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, να ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο. Στο πλαίσιο αυτό σε περίπτωση που το ηχητικό αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, τότε αναμένεται να ελεγχτεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών σχετικά με τη χρήση του.
Η αλήθεια είναι πάντως,ότι το ηχητικό του Βγενόπουλου δεν είναι νέο στοιχείο. Αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το αντιληφθεί εάν αντιπαραβάλει όσα αναφέρονται στο ηχητικό με το περιεχόμενο της μήνυσης Βγενόπουλου, η οποία επίσης έχει δημοσιευτεί από το ίδιο site που δημοσίευσε και το ηχητικό.
Ειδικότερα, στο περιβόητο ηχητικό ακούγεται ο μακαρίτης Βγενόπουλος να ρωτάει με επιμονή συγκεκριμένα πράγματα τη Δ.Μ., προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που αυτός ήθελε να ακούσει, σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή της τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.
Στη μήνυσή του, ο Βγενόπουλος βασίζει τις καταγγελίες του στα ίδια ακριβώς πραγματικά περιστατικά, για τα οποία, στο ηχητικό ακούγεται να τα υποβάλει ως ερωτήματα στην Δ.Μ. για να πάρει απαντήσεις. Επομένως δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο.
Θα περιμέναμε πάντως αντίστοιχα αντανακλαστικά και ευαισθησία να έδειχνε ο Άρειος Πάγος και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Όπως για παράδειγμα με υπουργούς ή κορυφαία στελέχη της ΝΔ και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις για την υπόθεση Novartis, όπου οι εισαγγελείς απλά κοιτάζουν τα εκατομμύρια να περνούν χαρακτηρίζοντάς τα ως «αδιευκρίνιστες πιστώσεις».