Άρειος Πάγος: Έκλεισαν την έρευνα για τις υποκλοπές χωρίς να εξετάσουν τους διπλά παρακολουθούμενους από ΕΥΠ – Predator

Άρειος Πάγος: Έκλεισαν την έρευνα για τις υποκλοπές χωρίς να εξετάσουν τους διπλά παρακολουθούμενους από ΕΥΠ – Predator

Χωρίς να εξετάσουν καν ως μάρτυρες τα δεκάδες πρόσωπα τα οποία ήταν υπό παρακολούθηση τόσο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) όσο και από το predator ολοκληρώθηκε η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για δεκάδες πρόσωπα – τουλάχιστον 27 – σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του inside story, τα οποία είχαν πέσει θύματα διπλής παρακολούθησης. Δηλαδή είχαν τεθεί σε παρακολούθηση τόσο από την ΕΥΠ, με διατάξεις τις οποίες υπέγραφε η πρώην εποπτεύουσα εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, αλλά και από το predator.

Μεταξύ αυτών ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ με τον κωδικό «519c» ενώ η ΕΥΠ είχε συντάξει για τον ίδιο και εκθέσεις σε σχέση με την αγορά σπιτιού στην οποία είχε προβεί.

Δείτε επίσης: Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Φλώρου

Ένα ακόμη πρόσωπο που είχε τεθεί σε παρακολούθηση από ΕΥΠ και predator ήταν και ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος τα χαρακτήριζε ως «μυθεύματα»,ο κ. Χατζηδάκης είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ την περίοδο 2020 – 2021 με την κωδική ονομασία «στόχος 5046c».

Δείτε επίσης: Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Διπλά παρακολουθούμενος (ΕΥΠ και predator) ήταν και ο νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης.

Από τα στοιχεία των ερευνών προέκυψε ότι ο κ. Μπαρδάκης ήταν επί δύο χρόνια υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την έγκριση της εποπτεύουσας την περίοδο εκείνη εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου. Μάλιστα η περίοδος που ο κ. Μπαρδάκης ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, συμπίπτει χρονικά με την περίοδο που επί των ημερών του ως προϊσταμένου στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, μπήκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για το σκάνδαλο Novartis και δύο πολιτικά πρόσωπα, τους Αδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο στους οποίους είχαν εντοπιστεί χρηματικά ποσά τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «αδιευκρίνιστης προέλευσης».

Ωστόσο αν και παρακολουθούμενοι από ΕΥΠ και predator, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ουδέποτε εξέτασε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και δεκάδες άλλους, ως μάρτυρες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κοινού τους παρακολούθηση ήταν «σύμπτωση».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ένας ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εμπειρία στο χειρισμό μεγάλων υποθέσεων δεν εξέτασε ως μάρτυρες ούτε μία σειρά από κορυφαίους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, αλλά ούτε και το συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τα γραφεία τους μάλιστα απέχουν μόλις λίγα μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση Μπαρδάκη τίθενται σοβαρά ερωτήματα του κατά πόσο ήταν εκβιαζόμενος ως θύμα παρακολούθησης, την περίοδο που ερευνούσε μεγάλες υποθέσεις κάτι που θα έπρεπε σύμφωνα με νομικές πηγές να εξετάσει ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Αχιλλέας Ζήσης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα όσο και δεκάδες άλλα τα οποία είχαν ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι βρίσκονταν σε παρακολούθηση ουδέποτε προσέφυγαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν είχαν δηλαδή την περιέργεια, αν όχι το σθένος να δουν ποιος ήταν αυτός που προσπάθησε να τους «παγιδέψει» με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια τη Δημοκρατία και την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η αντίδραση για την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Την ίδια ώρα ερωτήματα προκάλεσε η κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση των υποκλοπών και την έρευνα που διενεργούσε ο κ. Ζήσης. Νομικοί και δικαστικοί «κύκλοι» έκαναν λόγο για «ανεκδιήγητη θεσμικά» ανακοίνωση που «εκθέτει» και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το σκεπτικό ότι ως ανώτατο θεσμικό όργανο δεν μπορεί να δημοσιοποιεί στοιχεία για μείζονες υποθέσεις.

Διαβάστε σχετικά

Αυλίδα: Αμαξοστοιχία με 130 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό – Διακοπή στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα

Γεωργιάδης για «κουρελόχαρτο» Αρείου Πάγου: «Το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία»

Διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: ΝΔ και Κατσιβαρδάς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο

Γαλλία: Το δείπνο των 500.000€ με αστακό του Βασιλιά Καρόλου που έριξε… έξω τον προϋπολογισμό της προεδρίας

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter