ΑΠΘ: Άθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες – Πεταμένα στρώματα, ξεχαρβαλωμένες βρύσες, φθορές και εγκατάλειψη

Μετά το συμβάν με την πτώση ασανσέρ το βράδυ της Δευτέρας, όπου από τύχη δεν χτύπησε κανένας, οι φοιτητές για μια ακόμη φορά ζητούν να επιδιορθωθούν οι ανελκυστήρες αλλά και να δοθούν κονδύλια στις εστίες, ώστε να διαβιούν σε αξιοπρεπείς υποδομές.

Δείτε επίσης: Κατέρρευσε ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ – «Είδαμε κομμάτια στο ισόγειο – Δεν γίνεται να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα»

Πεταμένα στρώματα, ξεχαρβαλωμένες βρύσες, φθορές και εγκατάλειψη συνθέτουν την πραγματικότητα των 600 περίπου φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουν φοιτητές μέλη του ΣΟΦΕΘ, είναι χαρακτηριστικές: Μια στοίβα από παρατημένα, παλιά στρώματα σε κοινόχρηστους χώρους αποτελεί υγειονομική βόμβα εντός της εστίας.

Οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες για τους περίπου 200 φοιτητές ανά κτίριο και περισσότερο θυμίζουν χώρους εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης. Η σκουριά και η μούχλα είναι εμφανείς, ενώ αρκετές δεν διαθέτουν ούτε κάθισμα λεκάνης. Άλλες, δε, έχουν μετατραπεί σε… αποθηκευτικούς χώρους.

Τα ντουζ χρήζουν άμεσης επέμβασης, καθώς έχουν ξεχαρβαλωθεί τα τηλέφωνα και έχει μείνει μόνο ο σωλήνας! Ακόμη και ολόκληρες βρύσες, έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο.

Οι εικόνες ντροπής 

 

Διαβάστε επίσης

Ταλαιπωρία σε ΑΣΕΠ και ΕΣΥ και στο βάθος διορισμός «ημετέρων» – Σε γραφειοκρατικό γολγοθά μετέτρεψε ο νόμος Κεραμέως τον έλεγχο των αιτήσεων

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

 

Ετικέτες