Ποσόν 60.000 ευρώ είναι η αποζημίωση που επιδίκασε η Ελληνική Δικαιοσύνη ως χρηματική ικανοποίηση σε στρατιώτη που υπέστη βλάβη στην ακοή του από παραλήψεις στρατιωτικού κατά τη διάρκεια άσκησης .
Σύμφωνα με την απόφαση Διοικητικού Εφετείου την οποία επικύρωσε και το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει το ελληνικό Δημόσιο, «τόσο η βαρηκοΐα όσο και η εμβοές , που υπέστη ο πολίτης (ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο (στο Α` Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού ΕΛΔΥΚ) δεν είναι αναστρέψιμες» .
Ο εν λόγω στρατιώτης έχασε σχεδόν την ακοή του, από την συνεχή ρίψει όλμων που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της άσκησης «Νικηφόρος».
Το ατύχημα συνεβη την τελευταία ημέρα της άσκησης όπου παρά τις προβλέψεις του κανονισμού ΕΕ7-31 του Γενικού Επιτελείου Στρατού , σύμφωνα με τις οποίες σε κάθε στοιχείο προβλέπεται να υπηρετούν τέσσερα άτομα, δηλαδή, ο στοιχειάρχης, ο σκοπευτής, ο προμηθευτής και ο γεμιστής, συμμετείχαν τρία μόνο άτομα, ο προμηθευτής, ο γεμιστής και ο ίδιος ο άτυχος στρατιώτης με τη διπλή ιδιότητα του στοιχειάρχη-σκοπευτή, λόγω έλλειψης υπαξιωματικού.
Κατά την διάρκεια της άσκησης ο ένας όλμος έπαθε αφλογιστία και έτσι ο δεύτερος όλμος, του άτυχου στρατιώτη, έπρεπε να καλύψει τις βολές και του πρώτου όλμου με αποτέλεσμα ο στρατιώτης να πραγματοποιήσει 80 συνεχόμενες βολές, ανά πέντε δευτερόλεπτα.
Μόλις τελείωσε η άσκηση, ο στρατιώτης ένιωσε ζαλάδες, οξείς πόνους και στα δυο αυτιά και δεν μπορούσε να διακρίνει ήχους.
Στο ιατρείο της Μονάδας του δόθηκ εαγωγή αλλά η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε καθώς οι πόνοι στα αυτιά του οξύνονταν ολοένα.
Στο 401 ΓΣΝ Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε στη συνέχεια διαπιστώθηκε «τραύμα στα δύο ώτα» και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε «πτώση ακοής στις υψηλές συχνότητες και εμβοές των ώτων.
Υποβλήθηκε σε αγωγή αλλά το πρόβλημα παρέμεινε και μετά την απόλυσή του από το Στρατό, όπου επισκέφθηκε το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα όπου διαπιστώθηκε «αμφίπλευρη νευροαισθητήριος βαρηκοοία αφορώσα στις υψηλές συχνότητες (αμφίπλευροι ακουστικοί τραυματισμοί)».
Έτσι ,προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από παράνομη συμπεριφορά οργάνου (στρατιωτικού) του Ελληνικού Δημοσίου.
Το Διοικητικό Εφετείο του επιδίκασε 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από παραλήψεις στρατιωτικού, το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στον ΣτΕ κατά της εφετειακής απόφασης, η οποία όμως δεν είχε τύχη καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας την απέρριψαν επικυρώνοντας την εφετειακή απόφαση.