Aπόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών – Αντιμέτωπος με προφυλάκιση

Aπόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών – Αντιμέτωπος με προφυλάκιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Λύτρα. Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Ευελπίδων και αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του την Τετάρτη, ως επακόλουθο του επεισοδίου στο σπίτι όπου διαμένει η σύζυγός του την Τρίτη το βράδυ.

«Ύποπτος φυγής»

Ο ποινικολόγος μάλιστα, κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία ενημέρωσε ότι τον αναζητά και δεν τον έβρισκε χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για τη πράξη του, σημειώνοντας πως δεν έστειλε ποτέ κανένα απειλητικό μήνυμα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ωστόσο, ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή έχει πλέον ανοίξει.

 

Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης -σε βαθμό πλημμελήματος- για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου.

Απόστολος Λύτρας: Δεν έχω καμία σχέση με το επεισόδιο

Σε δηλώσεις που παραχώρησε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως «δεν έχω καμία σχέση με το προχθεσινοβραδινό επεισόδιο. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη Σοφία, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

«Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Δεν θα έβαζα ποτέ εγώ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα, έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή», είπε ο Λύτρας.

Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λύτρα εκδόθηκε καθώς έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα το αίτημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί με το μέτρο της προσωρινής κράτησης.

Αιτία για την ενέργεια αυτή είναι η κίνηση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και ενός δικηγόρου – συνεργάτη στο γραφείο τους να επισκεφθούν το σπίτι τους στο Γέρακα. Η δικαστική λειτουργός θεώρησε ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί για τον Απόστολο Λύτρα, ιδίως αναφορικά με τον όρο της απαγόρευσης να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιοδήποτε τρόπο το θύμα.

Μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη

Σημειώνεται ότι ο ποινικολόγος μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης υπέβαλλε μήνυση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Ωστόσο, οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν προβλεπόταν κράτηση.

Στις 27 Ιουνίου μετά από αναβολή η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Δείτε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: Δεν θα είναι πλέον συνήγορος της μητέρας της 12χρονης του Κολωνού – Σε πλειστηριασμό ακίνητο ιδιοκτησίας του

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας – Ισχυρίζεται ότι δεν έστειλε απειλητικό μήνυμα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter