Στην πολιτική του πορεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πολυτέλεια να κατασκευάζει την εικόνα του. ∆ηλαδή είχε τη βολική καταγωγή που του απέδιδε υπεραξία την οποία δεν δικαιούνταν, τους πρόθυµους και το χρήµα. Το πλεονέκτηµά του αυτό έχει χαθεί την εποχή που το έχει ανάγκη όσο τίποτε άλλο. Υπεύθυνος είναι ο ίδιος που το καταχράστηκε, το έκανε εργαλείο εξαπάτησης και τελικώς το πίστεψε σαν να ήταν πραγµατική του αξία. Σήµερα ο Μητσοτάκης είναι σε πανικό και δεν µπορεί να τον σώσει κανένας. Οι επικοινωνιολόγοι ή έχουν κουραστεί στην προσπάθεια να αποδίδουν περιεχόµενο σε «ένα πουκάµισο αδειανό» ή έχουν θέσει το σύστηµα στον αυτόµατο πιλότο, γνωρίζοντας πλέον ότι η πορεία είναι έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραµµένη.
Το χειρότερο είναι ότι ο πανικός δεν κρύβεται. Είναι διάχυτος στη συµπεριφορά του Μητσοτάκη, γεννά την αµηχανία του και επιβεβαιώνεται από τις λάθος επιλογές του. Πάρτε για παράδειγµα τις επιλογές στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν∆. Η απόφαση να ηγηθεί η Ειρήνη Αγαπηδάκη προκάλεσε αναταραχή στον εσωκοµµατικό κόσµο και αρκετοί εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσφορία τους. Η κ. Αγαπηδάκη δεν έχει κανένα συµβολισµό για τον χώρο που υποτίθεται ότι εκφράζει. Αντιπροσωπεύει, για προσωπικούς ενδεχοµένως λόγους, την αγάπη του Μητσοτάκη σε έναν κόσµο τεχνητής αριστείας και αµφισβητούµενης προόδου. Η αναζήτηση στη βάση επιστηµονικών δεδοµένων της Google εµφανίζει για την επιστήµονα Αγαπηδάκη 28 εργασίες. Το θέµα δεν είναι η σύγκριση της Αγαπηδάκη µε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και καθηγητή Ιατρικής του Χάρβαρντ, Οθωνα Ηλιόπουλο, αλλά µε το background της επιστηµονικής της κατάρτισης. Η κ. Αγαπηδάκη υπογράφει τις δώδεκα από τις είκοσι έρευνές της µε τον καθηγητή Γιάννη Σουλιώτη. Ο κ. Σουλιώτης περιγράφεται στα εσωτερικά έγγραφα που έχουν κατασχεθεί κατά την έρευνα στα γραφεία της Novartis ως επιστήµονας που δούλευε προς όφελός της, επηρεάζοντας µάλιστα τον υπουργό Υγείας για να παίρνει αποφάσεις υπέρ της πολυεθνικής. Τρεις από τις έρευνες αυτές έχουν χρηµατοδοτηθεί από τη Novartis, ενώ το Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου, όπου δραστηριοποιούνται και ερευνούν οι κ.κ. Αγαπηδάκη και Σουλιώτης, χαρακτηρίζεται ως άντρο της Novartis. Οσο για τη δηµόσια εικόνα της Ειρήνης Αγαπηδάκη και τις αναρτήσεις της στα social media, τα πράγµατα είναι ακόµη χειρότερα.
Ο πανικός του Μητσοτάκη φαίνεται επίσης από την αναντιστοιχία της εικόνας που εµφανίζουν γι’ αυτόν τα κανάλια µε την προεκλογική τακτική που ακολουθεί. Εµφανίζεται παντού προστατευµένος και περιστοιχισµένος, δίνει επιλεγµένες συνεντεύξεις και αρνείται ντιµπέιτ µε τον Αλέξη Τσίπρα. Μα τι έχει να φοβηθεί ένας τόσο άξιος και έµπλεος αυτοπεποίθησης πρωθυπουργός;
Ο πρωθυπουργός αρνείται επίσης να πάρει θέση σε πραγµατικά ερωτήµατα για πραγµατικά θέµατα. Αντιθέτως καιροφυλακτεί προκειµένου να δηµοσιευτούν κάποια fake news, όπως αυτό το περί δήθεν συνάντησης Τσίπρα – Βαρουφάκη, για να καλέσει τον Τσίπρα να απολογηθεί. Εν ολίγοις υπάρχουν δεκάδες παραδείγµατα τεχνητών συµπεριφορών που καταδεικνύουν φόβο και πανικό. Υπάρχει όµως ένα αδιάσειστο στοιχείο. Ο Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται στην κορυφή του βουνού των προβληµάτων που δηµιούργησε, µε την πτώση ως πιο πιθανό ενδεχόµενο, λειτουργεί χωρίς προσχήµατα. Οι επιλογές που κάνει δεν είναι απόρροια της συντηρητικής και αντιδηµοκρατικής του δόµησης αλλά της µάχης µε όλα τα Μέσα και τα ανέντιµα µέσα.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε πρόσφατα σχέδιο αποστασίας για βουλευτές του κόµµατός του. Παλιά µου τέχνη –και οικογενειακή παράδοση– κόσκινο. Η επιχείρηση όµως προς άγραν βουλευτών-δεκανικιών από τον Βελόπουλο δεν είναι το κύριο σχέδιο. Ο Μητσοτάκης, σε συνεργασία µε ανώτατους δικαστές που κατά την αντίληψη του Ντογιάκου βρίσκονται στο ενδιάµεσο µεταξύ Θεού και ανθρώπων σαν Λουδοβίκοι του Αρειου Πάγου, επιχείρησε και κατάφερε να τεθούν εκτός εκλογικής µάχης δεξιά και ακροδεξιά κόµµατα που θα µπορούσαν να του αφαιρέσουν ψήφους. Η επιχείρηση ξεκίνησε µε πρόσχηµα την ανάγκη αντιµετώπισης του κόµµατος των ναζί του Κασιδιάρη και εξελίχθηκε σε µια ακόµη εκτροπή. Το πρώτο στάδιο ήταν η χρήση των δικαστών για την εκπαραθύρωση των δεξιών κοµµάτων. Σε αυτό το στάδιο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο αντιπρόεδρος του Αρειου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος υπερασπίστηκε τη συνταγµατικότητα, αφού προηγήθηκε προσπάθεια να εξαναγκαστεί σε άλλη στάση έπειτα από συνάντηση µε τον υπουργό των τακτοποιήσεων Γιώργο Γεραπετρίτη.
Από το κοσκίνισµα στον Αρειο Πάγο γλίτωσαν το κόµµα Κανελλόπουλου και το κόµµα της αγίας και δισυπόστατης ακροδεξιάς, το κόµµα Τζήµερου – Κρανιδιώτη. Για το µεν κόµµα Κανελλόπουλου ο παρ’ ολίγον σύµµαχός του τον κατηγόρησε για δεκανίκι της Ν∆. Αυτός ίσως ξέρει. Για το δε κόµµα Τζήµερου που διανύει τον αέναο κύκλο της αποτυχίας να εκλεγεί, η ηγεσία του εσχάτως έχει δηλώσει την καλή διάθεση συνεργασίας µε τον Μητσοτάκη.
Το Documento έχει λάβει γνώση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι στέλεχος της ηγεσίας ακροδεξιού κόµµατος είναι σε επαφή µε τον Μητσοτάκη, µε διαµεσολάβηση αποτυχηµένου πλην όµως χρήσιµου στον Κυριάκο δηµοσιογράφου. Ο συγκεκριµένος δηµοσιογράφος έχει κανονίσει συνάντηση του ακροδεξιού στελέχους µε τον Μητσοτάκη και έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Ν∆ την επόµενη µέρα. Βέβαια προϋπόθεση είναι να µπει το κοµµατίδιο στη Βουλή, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται γι’ αυτό παλεύει ήδη ο Μητσοτάκης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα κανάλια απ’ όπου αποκλείονται ακόµη και µεγάλα κόµµατα. Το Μαξίµου θεωρεί ότι µε λίγο σπρώξιµο και ακροδεξιά ρητορική οι ακροδεξιοί συνωµότες θα µπορέσουν να λειτουργήσουν ως δεξαµενή των δεξιών δυσαρεστηµένων και να µπουν στη Βουλή. Στη συνέχεια θα παίξουν τον ρόλο του παραστάτη του Μητσοτάκη.
∆ηλαδή ο Μητσοτάκης, µε συνωµοσίες και ίσως σχέδια εξαγοράς, αλλοιώνει τη βούληση του εκλογικού σώµατος και την ίδια τη δηµοκρατία. Εχει βρει τον τρόπο κάποιος να ψηφίζει εναντίον του και η ψήφος του να γίνεται ψήφος στήριξής του. ∆εν πρόκειται για κάποια πολιτική συνεργασιών και συµµαχιών αλλά για βρόµικο παιχνίδι υφαρπαγής ψήφου και εξαπάτησης.
Ισως κάποιοι αναρωτηθούν αν τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη µας είναι ασφαλή. Θα απαντήσω µε τρόπο που νοµίζω ότι δεν αφήνει αµφιβολίες: όσο και τα στοιχεία µε τα οποία αποδείξαµε ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε το σύµπαν γύρω του. Τα στοιχεία είναι ακλόνητα και αποδεικνύουν τις βρόµικες µεθοδεύσεις. Την Πέµπτη η εφηµερίδα «Κontra News» δηµοσίευσε ρεπορτάζ για επίσκεψη στελεχών ακροδεξιού κόµµατος στο Μαξίµου µε αντικείµενο προφανώς την υφαρπαγή ψήφου. Στο Documento όµως δεν µας έδωσαν πληροφορίες, µας επέδειξαν αποδεικτικά στοιχεία. Λεπτοµέρειες µπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ της εφηµερίδας σήµερα. Το στέλεχος του κοµµατιδίου δεν φαίνεται να περιµένει την επόµενη µέρα, δίνει εδώ και καιρό επικοινωνιακές συµβουλές στον Μητσοτάκη, όπως το να µη συναντά αξιωµατικούς του στρατού έχοντας τα χέρια στις τσέπες. Είναι εντυπωσιακό ότι πολύ πριν από τις κρίσεις στις Ενοπλες ∆υνάµεις διοχετεύονται πληροφορίες προς το περιβάλλον Μητσοτάκη για το ποιοι αξιωµατικοί έχουν σχέση µε τον Βαρδινογιάννη ώστε να µην προαχθούν. Πράγµα που τελικώς συµβαίνει, αφού ανώτατος αξιωµατικός που υποδεικνύεται διώχνεται από το στράτευµα.
Οπως καταλαβαίνουν όλοι, η εφηµερίδα έχει πλήρη στοιχεία. ∆εν µας ενδιαφέρουν όµως οι απεγνωσµένοι συνωµότες που κλείνουν το γόνυ, αλλά η συνωµοσία ενάντια στη δηµοκρατία. Για µια ακόµη φορά εγκέφαλος αποδεικνύεται ο Μητσοτάκης.