Αποστάσεις Μαξίμου από την πρόταση Γεωργιάδη για αλλαγή εκλογικού νόμου – «Εξέφρασε την πάγια, τη διαχρονική του θέση»

Αποστάσεις Μαξίμου από την πρόταση Γεωργιάδη για αλλαγή εκλογικού νόμου – «Εξέφρασε την πάγια, τη διαχρονική του θέση»

Αποστάσεις πήρε το Μαξίμου από τη θέση που εξέφρασε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Dnews, όπου είπε ότι «είμαι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου. Το Ξεκαθαρίζω. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια, τη διαχρονική του θέση και δεν προέβη ούτε σε κάποια ανακοίνωση, ούτε σε κάποια πρόταση».

«Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι της παρούσης»

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Συρεγγέλα, η οποία σημείωσε ότι «νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι της παρούσης», ενώ τόνισε ότι «πριν τις εκλογές του Μαΐου το 2023 πολλοί έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει 31 – 32% και ότι καλό είναι να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό, όπως είδατε, δεν έγινε και η ΝΔ εξασφάλισε αυτό το 41% στις εκλογές του Ιουνίου, ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε πει ότι «είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων».

Τέλος, σημειώνεται ότι όσο η πολιτική φθορά της κυβέρνησης συνεχίζεται, τόσο αυτή η συζήτηση θα αναθερμαίνεται, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι η γαλάζια παράταξη παίρνει “διαζύγιο” από αρκετά κοινωνικά στρώματα που την στήριξαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα ο Πολάκης – «Ο κόσμος αναζητά εναλλακτική και προοδευτική διέξοδο» (Video)

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter