«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Οι ομιλίες των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά χθες στο πολεμικό μουσείο επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο, ότι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απομονωμένος από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Συγκεκριμένα, μετά το «αντάρτικο» δεκάδων γαλάζιων βουλευτών στη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ την προηγούμενη Τετάρτη (26/6), όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σκληρή κριτική για ζητήματα ταυτότητας (κέντρο-δεξιά), αλαζονείας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, μίλησαν και οι δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί της ΝΔ, προτρέποντας στο Μαξίμου να αλλάξει ρότα, διότι αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν εκλογικά πολύ χειρότερα.

Σαμαράς: Όχι στη μετάλλαξη

Ο Αντώνης Σαμαράς που παρουσίασε με ολοκληρωμένη δεξιά πλατφόρμα, όπου αποδόμησε όλες τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι «είναι άλλο η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Τι σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρόνο; Η πιο μικρή ΝΔ όλων των εποχών. Το δέντρο ούτε μεγαλώνει ούτε ψηλώνει επειδή αποδόθηκε από τις ρίζες της».

Μάλιστα, ανέφερε για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ότι «είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος», ενώ συμπλήρωσε ότι «αναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Έθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Συνέχισαν αγκαλιές βουλευτών με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρία της Βουλής και πάρτι στα μπαρ. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρό χαστούκι. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα και τα αποδοκίμασαν».

Μπακογιάννη «Κατέθεσε την προσωπική του πικρία»

Στην χθεσινή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά προς τις επιλογές του Μητσοτάκη απάντησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στο Σκάι είπε ότι «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές, ότι δεν με παίζουν». Σημειώνεται, μάλιστα ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν παρούσα στην κοινή εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών και μάλιστα, δέχτηκε γιουχαΐσματα, ότι μιλούσε ο Σαμαράς και την έδειξε η γιγαντοοθόνη.

Επίσης, η βουλευτής Χανίων είπε ότι «αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Καραμανλής: Η αυταρέσκεια φανερώνει περιφρόνηση για τους πολλούς

Με πιο θεσμικό τρόπο μίλησε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αφού σχολίασε τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τις μεταβολές σε διεθνές επίπεδο (Ουκρανία, Γάζα) αναφέρθηκε σε ανήμπορες ηγεσίες που δεν μπορούν να καταλάβουν τα μηνύματα των καιρών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός είπε για την φαινόμενο της αποχής, όπου στην Ελλάδα δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές οι 6 στους 10 ότι «απέναντι στη νέα ανησυχητική πραγματικότητα θα περιμέναμε ότι οι ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα. Ότι άκουσαν την καμπάνα της δυσφορίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Τίποτα σοβαρό για το τι πήγε λάθος. Επικρατεί άκρατος δικαιωματισμός και αδιαφανές τραπεζικό σύστημα. Όλα αυτά είναι δείγματα ανησυχητικά. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιότητα. Φανερώνουν περιφρόνηση για τους πολλούς. Έτσι όμως όχι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, με κίνδυνο να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη η οριστική ρήξη είναι δεδομένη. Εάν επιμένεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι πολλοί έχουν άδικο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις άδικο και οι πολλοί δίκιο».

Μαξίμου: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες δύο πρώην πρωθυπουργών»

Μετά τις ομιλίες των Καραμανλή-Σαμαρά στο Μαξίμου επικρατούσε παγωμάρα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πλέον ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός, που έχει χάσει κάθε οργανική επαφή με τους πρώην πρωθυπουργούς. Κύκλοι του πρωθυπουργού είπαν ότι «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες δύο πρώην πρωθυπουργών», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και την μεγάλη αμηχανία που επικρατεί. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα για αυτό και επισκέφθηκε Λαϊκό Νοσοκομείο, όμως τα τραύματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον βαθιά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χθες στο Πολεμικό Μουσείο βρέθηκαν 30 βουλευτές και υπουργοί. Ανάμεσά τους οι εξής:

Στυλιανίδης, Αθανασίου, Καρασμάνης, Υψηλάντης, Βαρτζόπουλος, Γεωργαντάς, Γιόγιακας, Μαντάς, Βλάχος, Καραμανλή, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου, Κελέτσης, Μπαραλιάκος, Στύλιος, Κατσανιώτης, Χρυσομάλλης, Κατσαφάδος, Οικονόμου, Βόζενμπεργκ, Μπουκώρος, Πατούλης, Καλαφάτης, Σαλμάς, Πλακιωτάκης, Κεφαλογιάννη Πέτσας, Γεωργιάδης, Χατζηδάκις, Βαρβιτσιώτης, Μπούρας, Παπαμιμίκος, Γ. Βουλγαράκης, Τζαβάρας, Σιμόπουλος, Λυκουρέντζος, Μουτζούρης, Πλεύρης, Αβραμόπουλος, Κακλαμάνη, Καραγκούνης, Μεϊμαράκης), ενώ στον χώρο βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για να εκπροσωπήσει το Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Μαξίμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τα πυρά Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter