Αποκρυπτογραφήθηκε ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου – Τι αναφέρει για την Κιβωτό του Νώε (Video)

Αποκρυπτογραφήθηκε ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου – Τι αναφέρει για την Κιβωτό του Νώε (Video)

Αποκρυπτογραφήθηκε ο «αρχαιότερος χάρτης του κόσμου», ο οποίος βρίσκεται πάνω σε πήλινη πλάκα της Βαβυλωνίας, αποκαλύπτοντας εντυπωσιακά στοιχεία για μια πολύ γνωστή βιβλική ιστορία: Την ιστορία της Κιβωτού του Νώε.

Η πλάκα σφηνοδειδούς γραφής, χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. και δείχνει έναν χάρτη της Μεσοποταμίας – περίπου εκεί όπου βρίσκεται το σημερινό Ιράκ – αλλά και όσα πίστευαν οι Βαβυλώνιοι ότι βρίσκονταν πέρα από τα όριά του, συμπεριλαμβανομένης της Κιβωτού του Νώε.

Το αρχαίο τεχνούργημα, που ανακαλύφθηκε στη Μέση Ανατολή, αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο το 1882, αλλά το περιεχόμενό του παρέμενε μυστήριο, μέχρι που οι επιμελητές βρήκαν ένα τμήμα που έλειπε και μετέγραψαν τη σφηνοειδή γραφή του, αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Η πλάκα έχει αρκετές παραγράφους σφηνοειδούς γραφής στην πίσω πλευρά, αλλά και πάνω από τον χάρτη, περιγράφοντας τη δημιουργία της Γης αλλά και τα όσα πίστευε ο δημιουργός της πως υπήρχαν πέρα από τον τότε γνωστό κόσμο.

Η Μεσοποταμία στον χάρτη περιβάλλεται από έναν διπλό δακτύλιο, τον οποίο ο δημιουργός του χάρτη τον ονομάζει «πικρό ποταμό». Πρόκειται για τα σύνορα του τότε γνωστού κόσμου των Βαβυλωνίων. Εντός του κύκλου υπάρχουν άλλοι μικρότεροι κύκλοι και ορθογώνια σχήματα που αναπαριστούν διάφορες τοποθεσίες και πόλεις της Μεσοποταμίας, συμπεριλαμβανομένης και της Βαβυλώνας. Υπάρχει επίσης αναφορά και στον Ευφράτη.

Στο βίντεο ο επιμελητής του Βρετανικού Μουσείου και ειδικός στη σφηνοειδή γραφή δρ Ίρβινγκ Φίνκελ ανέφερε: «Έχετε περιοριστεί σε αυτό το κυκλικό διάγραμμα, ολόκληρο τον γνωστό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι έζησαν, άκμασαν και πέθαναν» και πρόσθεσε: «Ωστόσο, υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτόν τον χάρτη από αυτό».

«Όταν πρόκειται να λειτουργήσουμε πέρα από τα όρια του γνωστού κόσμου στον κόσμο της φαντασίας, η επιγραφή αυτή είναι απαραίτητη», πρόσθεσε ο Φίνκελ.

Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι πίστευαν ότι τα απομεινάρια της γιγάντιας κιβωτού που κατασκεύασε το 1800 π.Χ. η δική τους εκδοχή του Νώε, ονόματι Ουτναπιστίμ, κατόπιν εντολής του Θεού, βρίσκονταν πέρα από τον πικρό ποταμό στην πίσω πλευρά ενός βουνού – το ίδιο βουνό στο οποίο συνετρίβη η κιβωτός του Νώε, σύμφωνα με τη Βίβλο.

«Αυτό είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον για να το σκεφτεί κανείς, καθώς δείχνει ότι η ιστορία ήταν η ίδια και πώς η μία οδήγησε στην άλλη», κατέληξε ο Φίνκελ.

Διαβάστε επίσης

Μύλος με Μυλωνάκη στο Μαξίμου: Φουντώνουν οι φήμες για «εκπαραθύρωση» και επιστροφή Γεραπετρίτη

Ντόμινο αποχωρήσεων από την επιτροπή για τα Όσκαρ: Παραιτήθηκε και ο Νίκος Πλατύραχος – Τι δήλωσε στο Documento

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Νέα καρφιά Κακλαμάνη: Δεν θα «υφίσταντο» Λατινοπούλου και Βελόπουλος αν η ΝΔ ήταν στον σωστό ιδεολογικό δρόμο

Παίζει με τις λέξεις ο Μητσοτάκης: Βάφτισε… αναπροσαρμογή τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Τζον Μπον Τζόβι: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα (Video)

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter