Αποκρύψεις

Αποκρύψεις

Αν κάποιος κοιτάξει σοβαρά ορισμένα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας θα συνειδητοποιήσει ότι ο εφιάλτης που είναι πλέον πραγματικότητα, αποσιωπείται εντέχνως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία πορεύεται προς τις εκλογές διαλαλώντας τις «επιτυχίες» της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ακραία νεοφιλελεύθεροι σύμβουλοί του αποδεικνύουν καθημερινά ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ευημερία των πολιτών. Μόνο τους μέλημα να βάλουν στην τσέπη τους όσο δυνατόν περισσότερα οι φίλοι τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αποκρύπτουν ότι το ύψος του ιδιωτικού χρέους έχει φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των €406 δις. εκ των οποίων τα €260 δις. είναι κατακόκκινα.

Δεν δίνουν καμία σημασία στα δάνεια μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ξενοδοχείων.

Εχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία περί «στρατηγικών κακοπληρωτών», οι οποίοι είναι αυτοί που δεν πιέζουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, ενώ αντίθετα κτυπούν αλύπητα όσους χρωστούν μηδαμινά ποσά.

Ταυτόχρονα θεωρούν ότι επιβάλλουν με την πολιτική τους την «κουλτούρα πληρωμών» αλλά ουσιαστικά βοηθούν τα funds να πάρουν την ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών.

Κάνουν πως δεν βλέπουν το έλλειμμα μαμούθ του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο κινήθηκε σε επίπεδα άνω των €20 δις. την προηγούμενη χρονιά, καθώς αδιαφορούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που εισάγει ακόμη και σκόρδα από το εξωτερικό.

Ο τουρισμός που έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια στο σωσίβιο της ελληνικής οικονομίας απέτυχε το 2022 να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2019 σε αφίξεις και εισπράξεις, παρά τα όσα προπαγανδιστικά διαδίδει το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Τουρισμού. Ειδικά για τις δεύτερες θα ήταν ακόμη χαμηλότερες αν δεν υπήρχε ο τραγικά υψηλός πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης που κατατρώει τα εισοδήματα.

Και τέλος αποκρύπτουν τη φοροεπιδρομή των €12,1 δις. σε ένα μόνο τρίμηνο (Μάρτιος-Μάιος 2023) ενώ επιστρέφουν με προεκλογικά επιδόματα-φιλοδώρημα μόνο €800 εκατ.

Ο εφιάλτης των παραπάνω αριθμών έχει ένα μόνο όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter