Αποκλειστικό – Creative Greece: Με τεχνοκράτες, «ημέτερους» και χωρίς καλλιτέχνες το ΔΣ του νέου ΕΚΟΜΕ

Αποκλειστικό – Creative Greece: Με τεχνοκράτες, «ημέτερους» και χωρίς καλλιτέχνες το ΔΣ του νέου ΕΚΟΜΕ

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών θα ανακοινώνεται άμεσα το ΔΣ του Creative Greece, του νέου φορέα που ενοποιεί Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ.

Από τις 29 Απριλίου έχει ψηφιστεί ο νόμος ίδρυσης του Creative Greece αλλά έπρεπε να σκάσει το φιάσκο του ΥΠΠΟ με την επιτροπή για την υποψηφιότητα ελληνικής ταινίας στα Οσκαρ, να αποσυρθούν οι ταινίες, να ξεκινήσει ένα μπαράζ ανοιχτών δημόσιων επιστολών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και των κινηματογραφικών σωματείων για να ανοίξει ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, το γραφείο του στους ανθρώπους του χώρου, ώστε τώρα να τοποθετηθεί ΔΣ.

Μεσολάβησαν και αρνήσεις από επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου στις προτάσεις που τους έγιναν να συμμετέχουν ενώ κάποιοι σκόνταφταν στον νόμο Κεραμέως για τα πτυχία και δεν πληρούσαν τα τυπικά προσοντα.

Παρόλο που ο νόμος του νέου φορέα δίνει δυνατότητα να τοποθετηθούν «καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους» το ΔΣ που θα ανακοινωθεί άμεσα, περιλαμβάνει μόνο τεχνοκράτες, της επιλογής του διεύθυνοντα συμβούλου και προέδρου του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδα Χριστόπουλο. Με τον ίδιο βεβαίως διευθύνοντα σύμβουλο, το ΔΣ του Creative Greece διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος θα οριστεί η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, νομικός η οποία έχει συνεργαστεί και με το ΕΚΚ παλιότερα αλλά και με το ΕΚΟΜΕ.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Δάφνη Χατζηπροκοπίου (νομικός η οποία ορίστηκε πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του ΕΚΚ μετά την παραίτηση του Μάρκου Χολέβα), ο Αργύρης Περουλάκης (μηχανολόγος-μηχανικός επίσης απ’ το πρόσφατο ΔΣ του ΕΚΚ), ο Γιώργος Χριστόπουλος (επίσης πρόσφατη τοποθέτηση στο ΔΣ του ΕΚΚ και στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Χριστόπουλου προερχόμενος από εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η Ιωάννα Χαραλάμπους (νομικός), ο Κωνσταντίνος Βρεττός (οικονομολόγος, προερχόμενος απ’το υπουργείο Οικονομίας).

Να θυμίσουμε ότι ο νόμος για την ίδρυση του Creative Greece προέβλεπε εξωπραγματικές αμοιβές και αποζημιώσεις για το 7μελές ΔΣ, ύψους 453.000 ευρώ ετησίως! Ισχύουν ακόμα άραγε αυτές οι αμοιβές;

Ας ελπίσουμε ότι παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ, το υπουργείο Πολιτισμού θα μας ενημερώσει και για το…ταμείο που θα έχει να διαχειριστεί, ποιά θα είναι η ποσόστωση μεταξύ επιλεκτικών προγραμμάτων και cash rebate, επίσης πώς προβλέπεται η στελέχωση των διεθύνσεων του νέου φορέα.

Αναμένεται η σύγκληση του ΔΣ πριν τη λήξη του Φεστιβάλ Δράμας την Κυριακή.

Δείτε επίσης:

Παύλος Πολάκης: Επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή στον Τασούλα

Πώς να μην βρεθείτε… μπλεγμένοι στην Ευρωβουλή – 5+1 «συμβουλές» από το Politico

Αγρότες στη Θεσσαλία: «Επικοινωνιακή εμφάνιση Μητσοτάκη – Πλημμυροπαθείς ήταν στα 200 μέτρα γιατί είχε βάλει τα ΜΑΤ» (Video)

Φιμώνουν υγειονομικούς με πιστοποιητικό εχεμύθειας – Καταγγελία-αποκάλυψη για την 7η ΥΠΕ

Καρδίτσα: Το θρίλερ της εξαφάνισης του 28χρονου και η σκιά για «γαλάζια» παρέμβαση

Υπέρ της μομφής η συντριπτική πλειοψηφία των 87 – «Αν διαγραφεί ο Σπίρτζης, μετά θα είμαστε όλοι υποψήφιοι για διαγραφή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter