Αποκαλύπτεται το κυβερνητικό παραμύθι για την οικονομία

Αποκαλύπτεται το κυβερνητικό παραμύθι για την οικονομία

Ξεσκεπάστηκε το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι όλα πάνε καλά στην οικονομία, η ανεργία δεν έχει αυξηθεί και δεν προβλέπονται λουκέτα.

Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ αυξήθηκαν το 2020 οι άνεργοι κατά 52.875 με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να βρίσκονται εκτός εργασίας 1.181.296 άτομα.

Επίσης σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική καθημερινή, δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν άντεξαν και τα πρώτα ενοικιαστήρια εμφανίστηκαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων που κάποτε έσβηζαν από κόσμο.

Στο μεταξύ οι εμβολιασμοί καρκινοβατούν, με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται επικίνδυνα ο χρόνος μέσα στο καλοκαίρι που θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η ανοσία στο 60-70% του πληθυσμού. Κάτι που κάνει ακόμη δυσκολότερη την επίτευξη του τουριστικού στόχου για το 2021 για έσοδα στο 60% αυτών του 2019.

Όλα αυτά συγκλίνουν σε μια και μόνη διαπίστωση. Ότι και να υποστηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αναδημοσιεύουν με θριαμβευτικούς τόνους τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης, η ελληνική οικονομία βυθίζεται με ταχύτατους ρυθμούς στην άβυσσο της ύφεσης.

Τα μέτρα που προέκριναν ο Μητσοτάκης και η «σοφή» παρέα των υπουργών του αποδείχθηκαν ασπιρίνες σε ετοιμοθάνατο. Και να φανταστεί κανείς ότι βρίσκονται ακόμη εν ισχύ οι αναστολές εργασίας που είναι μια βοήθεια προς τους επιχειρηματίες. Όταν η κυβέρνηση με πρόσχημα το θηριώδες έλλειμμα του 2020 σταματήσει τη βοήθεια, η καταστροφή θα συντελεστεί πλήρως. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοί καθώς θα μπαίνουν συνεχώς νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να αντέξουν το βάρος των τεραστίων υποχρεώσεων που θα έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια των lockdown.

Αλλά είναι σίγουρο ότι, κατά πάγια τακτική του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδώσει την ευθύνη στους πολίτες, ότι αυτοί δηλαδή δεν πρόσεξαν και οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο της οικονομίας.

Μόνο που πλέον είναι σίγουρο από τις καθημερινές αντιδράσεις της κοινωνίας ότι θα του την επιστρέψει ολόκληρη και με τόκο! 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter