Aποκάλυψη για παρέμβαση Ινφαντίνο σε εισαγγελική έρευνα

Aποκάλυψη για παρέμβαση Ινφαντίνο σε εισαγγελική έρευνα

Οι αξιωματούχοι της FIFA λογοδοτούν συχνά στη δικαιοσύνη και μία νέα υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφορά στον πρόεδρο της Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πανίσχυρος άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου φαίνεται να παρενέβη στον Ελβετό γενικό εισαγγελέα, προκειμένου να «παγώσει» έρευνα, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα La Tribune de Genève.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα λίγο μετά την εκλογή του ως προέδρου της FIFA, σχετικά με την ανάθεση από τον Ινφαντίνο μίας σύμβασης τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε υπεράκτια εταιρεία, ενώ τότε ήταν ακόμη επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νυν πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν «ανήσυχος για την έρευνα» και είχε επικοινωνήσει με e mail με τον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ, ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους.«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε ο Ινφαντίνο στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε ήδη βοηθήσει σε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο, απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω». Το ραντεβού έγινε στις 22 Απριλίου 2016, και το περιεχόμενό των όσων συζητήθηκαν παραμένει άγνωστο…

Η La Tribune de Genève επικοινώνησε με την FIFA ζητώντας σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις, αλλά από την παγκόσμια ομοσπονδία δεν θέλησαν να πουν το παραμικρό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter