«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Ρεσιτάλ βονπαρτισμού έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν διαβουλεύεται για να πάρει αποφάσεις όπως αυτή για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών.
Το ξέραμε ότι αισθάνεται τη χώρα ως μαγαζάκι που πήρε κληρονομιά από τον πατέρα του, απλά πλέον μας το λέει και κατάμουτρα. Δεν αισθάνεται απειλή. Θα γκρινιάξει λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γκρινιάξουν λίγο στα social media κι από εδώ πάνε και οι άλλοι.
Θα τον κρεμάσει κανείς στα μανταλάκια; Θα αισθανθεί πίεση;

*** Ας πάμε όμως στην ουσία της υπόθεσης. Το καταλαβαίνω ότι όλοι μας έχουμε πάθει μια τύπου ανοσία από την καταστρατήγηση των νόμων, των θεσμών, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, αλλά μπορείτε ν’ αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης;
Ο Μητσοτάκης αποφάσισε μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να μπλέξει επίσημα μια χώρα σε έναν πόλεμο, υποστηρίζοντας απλά ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

*** «Φυσικά και θα το κάνουμε» δήλωσε για την περίπτωση που ζητηθούν από το ΝΑΤΟ Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία. Εν τω μεταξύ ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να καταφέρει να μας κηρύξουν τον πόλεμο και η Ουκρανία και η Ρωσία.

*** Δεν πιστεύει, μας είπε, στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών. Αλήθεια, ε; Κι αυτός που ζητούσε στα κανάλια τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το 2016, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας, ποιος ήταν; Ηθοποιός;

https://twitter.com/Oproglidis_15/status/1499473459683938306?s=20&t=oYuWHnCOn8S5s89zoDDJmA

*** Εν ολίγοις, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Σας θυμίζει τίποτα; Βάλτε από δίπλα τις απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, τους χιλιάδες διορισμούς μετακλητών, τα Πετσωμένα ΜΜΕ, τις στημένες δημοσκοπήσεις, τους μισθούς των golden boys της ΔΕΗ και θα σας θυμίσει…

*** Ο Μητσοτάκης άνοιξε και επίσημα την προεκλογική περίοδο, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και επειδή έχουν ήδη συμφωνηθεί, χωρίς όμως ν’ ανακοινωθούν, πολλές ακόμα «γαλάζιες» υποψηφιότητες, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Λέτε να είχε δίκιο εκείνο το πουλάκι μου σφύριξε την ημερομηνία; 22 Μαΐου μου είπε.

*** Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου να τον φωνάξει και να κάνουν διάλογο. Ας σημειωθεί ότι ο Τσίπρας έδωσε live συνέντευξη, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ο Μητσοτάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, η οποία όμως – όπως και όλες οι προηγούμενες – ήταν μαγνητοσκοπημένη για να κοπούν οι αρλούμπες. Εδώ που τα λέμε, η τελευταία φορά που έδωσε live συνέντευξη πρέπει να ήταν στον Άρη Πορτοσάλτε, τότε που η κάμερα τον έπιασε να του δίνει σε χαρτάκι τις ερωτήσεις.

*** Στον Αλέξη Τσίπρα ερωτήματα, εκτός του Νίκου Χατζηνικολάου, έθεσαν και καλά έκαναν και δύο ακόμα δημοσιογράφοι. Ο Αντώνης Δελατόλας και η Κάτια Μακρή. Φανταστείτε τώρα τον Μητσοτάκη σε live συνέντευξη με τρεις δημοσιογράφους. Με έναν ίδρωνε, με τρεις μάλλον θα λιποθυμούσε.

*** Διακόπηκε η πρόσβαση στο Russia Today, στο Sputnik και δυστυχώς και στο sputniknews.gr και έμεινε ανοιχτό το Μακελειό.