Ευαγγελισμός: Αποφασίζει και διατάζει ο αναπληρωτής διοικητής – Καταγγελίες για στοχευμένες πειθαρχικές διώξεις

Ευαγγελισμός: Αποφασίζει και διατάζει ο αναπληρωτής διοικητής – Καταγγελίες για στοχευμένες πειθαρχικές διώξεις

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την κατάσταση που έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και για τις περίεργες μεταχειρίσεις που τυγχάνουν γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ από γαλάζια στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης στα νοσοκομεία της χώρας μας. Αυτή τη φορά το καμπανάκι χτυπά για τον αναπληρωτή διοικητή του Ευαγγελισμού, Βενιαμίν Μπατή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε εργαζόμενο και αποφάσισε να διενεργήσει ο ίδιος την ΕΔΕ.

Οι εργαζόμενοι τον καταγγέλλουν για άδικη πειθαρχική δίωξη εναντίον του Διευθυντή Ορθοπεδικής επειδή τόλμησε να κάνει… τη δουλειά του. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών, με άμεση εκτέλεση ενάντια στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Άραγε, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης συμφωνεί με τέτοιες πρακτικές;

Τι συμβαίνει στον Ευαγγελισμό;

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατήγγειλε μέσα στο καλοκαίρι μία ακόμα άδικη πειθαρχική δίωξη εναντίον συναδέλφου. Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους «η δίωξη αυτή, που «έκλεισε» μάλιστα με ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών, ασκήθηκε στο συνάδελφο γιατί τόλμησε να εισάγει περιστατικό για προεγχειρητικό έλεγχο προς προγραμματισμένο χειρουργείο, χωρίς ουσιαστικά να πάρει την άδεια του Αναπλ. Διοικητή και ενώ στο νοσοκομείο υπήρχαν διαθέσιμες 136 κενές κλίνες, όπως προκύπτει και από την απολογία του συναδέλφου που ήταν εκείνη την ημέρα στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών».

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Διευθυντής Ορθοπεδικής του Ευαγγελισμού εισήγαγε δύο περιστατικά από τη λίστα χρόνιων περιστατικών προς χειρουργική αποκατάσταση. Τα περιστατικά αυτά είχαν εισαχθεί νωρίτερα για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος πριν από το χειρουργείο, ωστόσο πήραν εξιτήριο γιατί ο θεράπων διαγνώστηκε με Covid.

Αναφέρει σχετικά η καταγγελία: «Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα «ψυχρά» περιστατικά καλούνται για εισαγωγή κάποιες μέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση, ώστε οι ασθενείς αυτοί να έχουν χρόνο να ρυθμίσουν προσωπικές, εργασιακές, οικογενειακές κλπ εκκρεμότητες αλλά και να τροποποιήσουν φαρμακευτική αγωγή ενόψει της επικείμενης χειρουργικής επέμβασης. Επίσης η εισαγωγή των ασθενών αυτών δεν μπορεί να γίνει την προηγουμένη του χειρουργείου διότι πρέπει να γίνει εκτενής προεγχειρητικός έλεγχος με εκτίμηση του ασθενούς από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να μην αναβληθεί το χειρουργείο.

Η Διοίκηση και ειδικά, ο κ. Μπατής αδυνατούν να καταλάβουν αυτήν την λεπτομέρεια και κατηγόρησαν τον συνάδελφο ότι εισήγαγε τους ασθενείς ενώ γνώριζε 5 μέρες πριν την εισαγωγή των ασθενών ότι δεν υπήρχαν κενές κλίνες! Παρόλα αυτά ο συνάδελφος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τον Αναπλ. διοικητή Βενιαμίν Μπατή για την εισαγωγή των ασθενών, χωρίς αυτό να καταστεί δυνατόν. Η εισαγωγή των ασθενών προχώρησε κανονικά, ωστόσο μόλις ο Αναπλ. Διοικητής έλαβε γνώση για τις εισαγωγές, επικοινώνησε με τον συνάδελφο και τον απείλησε με ΕΔΕ, με την κατηγορία ότι δεν είχε την έγκρισή του για την εισαγωγή των περιστατικών».

Η συγκεκριμένη ΕΔΕ μάλιστα διενεργήθηκε από τον ίδιο τον κ Μπατή. Σαν να λέμε Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Ο θεράπων κλήθηκε σε απολογία, όπως ορίζεται από τις σχετικές διαδικασίες, χωρίς η κατάθεσή του να λαμβάνεται υπόψη. Εν συνεχεία ο Διοικητής επέβαλε στον συνάδελφο την ποινή της στέρησης μισθού 15 ημερών, με άμεση εκτέλεση ενάντια στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Γιατροί στο στόχαστρο του γαλάζιου Διοικητή

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος θεράπων είχε απειληθεί από τον κ. Μπάτη. Σύμφωνα με την καταγγελία «ο κ Μπατής είχε άλλη μία φορά απειλήσει το συγκεκριμένο συνάδελφο ότι θα του κάνει νέα ΕΔΕ» ενώ «η ίδια τακτική ακολουθείται συνεχώς το τελευταίο διάστημα από τον κ. Μπατή, προφανώς εις γνώση και κατ’ εντολή του Διοικητή κ. Γρηγορόπουλου, που ουσιαστικά καθορίζει τις εισαγωγές των χειρουργικών κλινικών με μοναδικό σκοπό να φαίνονται κενές κλίνες στο νοσοκομείο για να είναι αρεστός στην ηγεσία του Υπουργείου και να παίρνει τα εύσημα αλλά και τα μισθολογικά bonus…

Την ίδια στιγμή έχει συγχωνεύσει τις 2 από τις 4 χειρουργικές κλινικές, έχει καταργήσει κλίνες νοσηλείας στα χειρουργικά τμήματα, μετατρέποντάς τις σε κλίνες φιλοξενίας άλλων κλινικών (π.χ παθολογικών), ώστε να «εξαφανίζει» μαγικά τα ράντζα που προκύπτουν από την ανεπάρκεια υποδομών κι εγκαταστάσεων. Μειώνοντας τα προγραμματισμένα χειρουργικά περιστατικά, αυξάνοντας την ταλαιπωρία αλλά και την επισφάλεια των ασθενών, αυξάνοντας επί της ουσίας όχι μόνο και τις λίστες χειρουργείων αλλά και περαιτέρω επικίνδυνη αναμονή μέσα στο νοσοκομείο (ακόμη και των επειγόντων περιστατικών) και στη συνέχεια, βρίσκει τη «λύση» των επί πληρωμή απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων για να τη μειώσει.. Σε ένα νοσοκομείο που παραμένουν εδώ και 10 χρόνια κλειστές 10 αίθουσες χειρουργείων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πάνω από 3.000 επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο…».

Τι απαίτησε το σωματείο εργαζομένων

-Στηρίζουμε το συνάδελφο και ζητάμε την άμεση ακύρωση της ποινής και της επιστροφής του 15ημέρου.

-Απαιτούμε να σταματήσει ο εκφοβισμός και η απαξίωση του ιατρικού προσωπικού από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη και το επιστημονικό έργο των ιατρών, καθώς και τη διαχείριση των ασθενών με βάση το ιστορικό τους, τους οποίους οι ίδιοι βλέπουν μόνο ως νούμερα σε χαρτιά πληρότητας κλινών.

-Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας να πάρει θέση καταδικάζοντας την επαναλαμβανόμενη καταπάτηση της Ιατρικής δεοντολογίας και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων.

-Καλούμε επίσης τη Διοίκηση της 1 ης ΥΠΕ να πάρει μέτρα σε σχέση με τις συνεχείς αυθαιρεσίες του κ. Μπατή και την πρωτοφανή αντιδεοντολογική, παράνομη και εν τέλει επικίνδυνη παρέμβασή του στο ιατρικό έργο

Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Με επιστολή του στον διοικητή του Ευαγγελισμού παρενέβη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η παρακολούθηση της κίνησης των ασθενών μπορεί και πρέπει να γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά με διακριτικό τρόπο και σε αγαστή συνεργασία με τους γιατρούς και όχι με ΕΔΕ ή εκφοβισμό για ΕΔΕ.

«Κε Διοικητά, η πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού για 15 ημέρες είναι βαριά ποινή, η οποία γίνεται ακόμη βαρύτερη εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας τους ντροπιαστικούς μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση είναι και άδικη. Αλλοίμονο εάν οδηγηθούμε σε άσκηση πειθαρχικού ελέγχου και επιβολή ποινών για το παραμικρό!

Θα ψάχνουμε για γιατρούς, δεν θα βρίσκουμε και θα επιστρατεύουμε!!»

Ολόκληρη η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου

Με επιστολή μας, σας είχαμε ζητήσει από 22/6/2024 να μας ενημερώσετε για αδικαιολόγητη, αναρμόδια και απρεπή παρέμβαση του κου Υποδιοικητή του Νοσοκομείου σας στο ιατρικό έργο κάποιων γιατρών της Ορθοπαιδικής Κλινικής.

Περιμένοντας, ακόμη, αυτή την ενημέρωση, μας διαβίβασε το Σ.Ε.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ καταγγελία κατά του ίδιου προσώπου (Υποδιοικητή Νοσ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ) για νέα αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κατά ενός Δ/ντού ορθοπαιδικής, τώρα, επειδή τάχα ο γιατρός εισήγαγε δυο (2) περιστατικά (από την τηρούμενη λίστα) χωρίς να πάρει την έγκρισή του. Σημειώστε ότι όπως προκύπτει από την καταγγελία, ο κος Μπατής αναζητήθηκε και δεν βρέθηκε και συγχρόνως εκείνη την ώρα το Νοσοκομείο διέθετε εκατόν τριάντα έξι (136) κενές κλίνες. Για το περιστατικό αυτό διατάξατε ΕΔΕ και επιβάλλατε στον γιατρό Πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού δεκαπέντε (15) ημερών.

Η καταγγελία του Σ.Ε.Ν.Ε. συνεχίζει και αναφέρει ότι, μικρό χρονικό διάστημα μετα το συγκεκριμένο περιστατικό, ο ίδιος Υποδιοικητής απείλησε εκ νέου τον ίδιο Διευθυντή γιατρό «ότι θα του κάνει νέα ΕΔΕ», προφανώς καμαρώνοντας επειδή ο γιατρός αυτός, ενώ εφημέρευε, δέχτηκε να διακομιστεί στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» από το Νοσ. Σύρου νεαρό άτομο βαριά τραυματισμένο.

«Κε Διοικητά,

Όπως η εξέταση του ασθενούς, η διάγνωση και η θεραπεία του, χειρουργική ή όχι, έτσι και οι εισαγωγές και τα εξιτήρια είναι ιατρικό έργο (ιατρικές πράξεις).

Η παρακολούθηση της κίνησης των ασθενών μπορεί και πρέπει να γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά με διακριτικό τρόπο και σε αγαστή συνεργασία με τους γιατρούς και όχι με ΕΔΕ ή εκφοβισμό για ΕΔΕ.

Κε Διοικητά, η πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού για 15 ημέρες είναι βαριά ποινή, η οποία γίνεται ακόμη βαρύτερη εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας τους ντροπιαστικούς μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση είναι και άδικη. Αλλοίμονο εάν οδηγηθούμε σε άσκηση πειθαρχικού ελέγχου και επιβολή ποινών για το παραμικρό!

Θα ψάχνουμε για γιατρούς, δεν θα βρίσκουμε και θα επιστρατεύουμε!!

Κύριε Διοικητά είμαστε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έχουμε επιφορτιστεί με την υποχρέωση παρακολούθησης του έργου, αλλά και την προάσπιση της αξιοπρέπειας των μελών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε ενημέρωση για την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Συγχρόνως ζητάμε από μέρους σας την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής επιβολής προστίμου, εκτιμώντας ότι είναι υπερβολική και άδικη».

Η απάντηση στην επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου… αγνοείται!

Διαβάστε επίσης

Σμπαράλια το «δόγμα ασφάλειας» Μητσοτάκη: Διέρρηξαν και τρίτο υπουργείο

Ούτε λέξη από Φλωρίδη για το κύκλωμα με τα πλαστά ποινικά μητρώα… (Video)

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσα στη Δυτική Όχθη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter