Από το «κράτος είναι παρών» του Μητσοτάκη, στο πύρινο χάος στη βορειοανατολική Αττική

Από το «κράτος είναι παρών» του Μητσοτάκη, στο πύρινο χάος στη βορειοανατολική Αττική
Εικόνα αρχείου

Στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την πρώτη μέρα του Ιουλίου (1/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει για τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε Πάρνηθα και Σταμάτα, ότι το κράτος είναι «παρών», καθώς όπως είπε «αυτές τις μέρες είδαμε καλύτερο συντονισμό. Είδαμε τη σημασία των drones».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε σημειώσει ότι «μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου», ενώ αναφέρθηκε και στην παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων, λέγοντας πως το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα. Μετά την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον λόγο πήρε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Δεν έχει περάσει ούτε 1,5 μήνας από τα «πανηγύρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου «διαφήμιζε» τον συντονισμό της κυβέρνησης και την αναβάθμιση των συστημάτων αντιμετώπισης των πυρκαγιών και στην βορειοανατολική Αττική οι πολίτες βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρβάβα το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) έχει επεκταθεί σε ακτίνα έως και 30-40 χιλιομέτρων με τις φλόγες πλέον να καίνε σπίτια σε περιοχές του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων, αφού πρώτα κατέκαψαν για μια ακόμη χρονιά την Πεντέλη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Documentonews.gr ο δήμαρχος Χαλανδρίου, «πλέον η φωτιά έχει περάσει στο ρέμα του Βριλησσού και πλησιάζει στο πάτημα Χαλανδρίου. Πρόκειται για μια περιοχή με πυκνό αστικό ιστό». Παράλληλα, από τις φλόγες «καίγεται το μοναστήρι της Πεντέλης και το Αστεροσκοπείο».

Τέλος οι πολίτες στις περιοχές που πλήττονται μιλάνε για τεράστιες ελλείψεις και κάνουν λόγο για ανυπαρξία του κράτους. Από τον «κράτος είναι παρών», φτάσαμε στη φράση το «κράτος αναζητείται».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη – Έρχονται ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 80χλμ (Χάρτες)

Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικές εικόνες από τον Σαρωνικό (Photos – Video)

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο: Οι φλόγες πέρασαν στην Πεντέλη, εκκενώθηκε το Παίδων – Απανωτά μηνύματα του 112

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική: Μέτωπα σε Πεντέλη, Γραμματικό – Εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Τρία μέτωπα σε Πεντέλη, Ανατολή και Γραμματικό – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης και πέντε πολίτες (Photos-Video)

Ξεσπά ηλικιωμένος κάτοικος της Πεντέλης: «Απαράδεκτη κατάσταση – Έχω ζήσει δεκάδες φωτιές, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί» (Video)

Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικές εικόνες από τον Σαρωνικό (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter