Από την «παράγκα» της ΕΠΟ στο ΑΠΕ του Μητσοτάκη…

Από την «παράγκα» της ΕΠΟ στο ΑΠΕ του Μητσοτάκη…

Από τις «παράγκες» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις υψηλόβαθμες θέσεις του στην ΕΠΟ έως ότου να φτάσει να τοποθετηθεί μέσα σε μια νύχτα αρχισυντάκτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕΜΠΕ) πέρασαν πεντέμισι χρόνια. Από τα οποία στα τρία τελευταία, επί εποχής διακυβέρνησης ΝΔ δηλαδή, χρειάστηκαν… σκληροί αγώνες του πρώην διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της ΕΠΟ Χρήστου Υφαντή για να αποφύγει όλες τις κακοτοπιές και τις σκοτεινές διαδρομές της ομοσπονδίας και να αρχίσει να κουνάει το δάχτυλο σε όλους όσοι έχουν διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση…

Σε έναν δημόσιο οργανισμό οι προσλήψεις γίνονται διαφορετικά απ’ ό,τι στον ιδιωτικό τομέα. Προκηρύσσεται διαγωνισμός για μια θέση, τίθενται όροι και προϋποθέσεις για μια υποτιθέμενη αξιοκρατική μοριοδότηση και ο υποψήφιος με το πιο «γεμάτο» βιογραφικό είναι αυτός που προσλαμβάνεται. Ετσι συμβαίνει συνήθως. Και λέμε «συνήθως» γιατί αν θέλουν να προσλάβουν κάποιον ντε και καλά χωρίς να τον… φωτογραφίσουν, κόβουν άλλους υποψήφιους που είναι πολύ καλύτεροι του δικού τους˙ ξέρετε πώς; Τους κόβουν στις… συνεντεύξεις που δίνουν ενώπιον επιτροπής. Εύκολος και αναίμακτος τρόπος.

Στο απόλυτο σκοτάδι

Στην περίπτωση του Χρ. Υφαντή δεν χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά. Οπως λένε άνθρωποι που ζουν και γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ΑΠΕ, δεν έγινε κουβέντα, ούτε καν ένα τυπικό ΔΣ, ώστε να ενημερωθούν διευθυντές και αρχισυντάκτες ότι για παράδειγμα ο πρόεδρος αποφάσισε να προτείνει τον τάδε για θέση αρχισυντάκτη. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ο Χρ. Υφαντής προσλήφθηκε στο ΑΠΕ. Πώς; Γιατί; Με ποια κριτήρια; Ουδείς δίνει λογαριασμό. Το… βιογραφικό του, άλλωστε, είναι το μένος κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Και δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι απλώς «φυτεύτηκε» στο πρακτορείο από τις 10 Μαΐου ως αρχισυντάκτης ροής στη βραδινή βάρδια και ουδεμία σχέση έχει με το αθλητικό κομμάτι, το οποίο υποτίθεται γνωρίζει από τα χρόνια του στην ομοσπονδία. Εννοείται ότι όταν λέμε «σκοτάδι» εννοούμε ότι δεν προκηρύχθηκε κανενός είδους διαγωνισμός ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη Διαύγεια.

Πάντως στην περίπτωση του Υφαντή δεν χρειάστηκε βιογραφικό. Αρκούσαν τα δεκάδες σχόλια και άρθρα του κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκούσαν άθλιες αναρτήσεις κατά του Τσίπρα και του Κουτσούμπα. Αρκούσαν οι ύμνοι του στην κυβέρνηση. Και να που τόσος κόπος, τόσο μένος στα social media και σε διάφορα ιστοσελίδες (κάποιες από αυτές… πετσωμένες για τα καλά) δεν πήγαν χαμένα. Για του λόγου το αληθές άλλωστε σας παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα του ανένδοτου αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα τού νέου αρχισυντάκτη.

«Αφανής κουμανταδόρος»

Ο Χρ. Υφαντής έκανε καριέρα εν μέσω «παραγκουπόλεων» στην πιο αμαρτωλή ομοσπονδία της χώρας. Θήτευσε στο πλάι γνωστών και μη εξαιρετέων προέδρων και άλλων αρπακτικών της ΕΠΟ, ήταν πάντα παρών στις διοικήσεις Γκαγκάτση, Σαρρή και Γκιρτζίκη, τότε που οι «παράγκες» λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το όνομά του αναφέρθηκε σε πολλά σκάνδαλα στην ομοσπονδία αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κατηγορούμενος. Τελικά η καριέρα του πήρε τέλος τον Δεκέμβριο του 2016 όταν FIFA – UEFA έθεσαν την ΕΠΟ σε αυστηρή επιτήρηση προκειμένου να εξυγιανθεί. Ο τότε πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) Ιωάννης Δρόσος, τον οποίο τοποθέτησαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ήταν εκείνος που απομάκρυνε από την ΕΠΟ τον «δεμένο με την καρέκλα του» και αφανή κουμανταδόρο –όπως τον χαρακτήριζαν– Χρ. Υφαντή.

Ομως, όπως συμβαίνει στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κανείς φίλος δεν χάνεται. Ολο και σε κάποια θέση συμβούλου βολεύονται τα «γαλάζια» παιδιά. Ολοι οι φίλοι χωράνε. Δημόσιο χρήμα να υπάρχει. Το παράδοξο είναι ότι πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα με την τοποθέτηση Υφαντή στο ΑΠΕ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το οποίο μαζί με την ΕΡΤ ήταν από τα πρώτα «μαγαζιά» που οικειοποιήθηκε ο πρωθυπουργός και θεωρεί ότι είναι προσωπική του περιουσία.

Ετικέτες

Documento Newsletter