Από παρόμοιες μεταστροφές γράφεται η Ιστορία

Ορθά το επισήμαναν οι συνάδελφοι στην «Αυγή»: μετά τα δημοσιεύματα της προηγούμενης Κυριακής του «Βήματος» και της «Δημοκρατίας» για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ, «τα κακόβουλα δημοσιεύματα συνεχίζονται…» έγραψαν.

Και αλιεύουν δύο φράσεις, μία του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση στο in.gr την περασμένη Δευτέρα («Εχουμε πόλεμο, κύριε Σκυλακάκη!») και μία του Γιώργου Παπαχρήστου την επόμενη ημέρα στην ίδια ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία «στο θέμα της πανδημίας επικράτησε ένας ακατανόητος εφησυχασμός, αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από το πρώτο, επιτυχές lockdown».

Ο πρώτος επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών διότι αυτός είναι πλέον ο ταμίας της χώρας. Ο δεύτερος είναι πιο «to the point», που λένε οι φίλοι του οι Αμερικανοί. Και οι δύο πάντως θυμώνουν γιατί η κυβέρνηση αφήνει να φανεί στο βάθος μια χαραμάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενου από τη μετεκλογική του ραστώνη. Το οξύμωρο είναι ότι όσα προτείνουν είναι όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δέκα μήνες και τον κατηγορούσαν και οι ίδιοι για λαϊκισμό και λεφτόδεντρα! 

Μέσα από τις ναυαρχίδες της σημερινής μητσοτακικής ΝΔ μιλούν «για νοικοκυριά που καταρρέουν», για «μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και δέκα χρόνια, με συνέπεια κανένας γιατρός να μη θέλει να πάει στο ΕΣΥ», για επιχειρήσεις που καταστρέφονται και άλλα παρόμοια «μαρξιστικά» και «μαξιμαλιστικά». Δεν έχει καμία σημασία αν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης είναι αυτό που τους φέρνει απέναντι στις νεοφιλελεύθερες εμμονές των κ. Μητσοτάκη – Σκυλακάκη. Αυτό που έχει σημασία είναι η εντυπωσιακή μεταστροφή τους, διότι πολλές φορές η Ιστορία γράφεται από χιλιάδες παρόμοιες μεταστροφές και όχι από τις προθέσεις των ιδιοκτητών τους.