«Από μικρός σκέφτομαι θύελλες θαυμαστές» – Ο Νίκος Καραθάνος στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Από μικρός σκέφτομαι θύελλες θαυμαστές» – Ο Νίκος Καραθάνος στο Docville την Κυριακή με το Documento

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της παράστασης “Ο χορός των εραστών” του Τιάγκο Ροντρίγκες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο πολυσχιδής καλλιτέχνης που πρωταγωνιστεί μιλάει στην Κατερίνα Αγγελιδάκη για όσα μας πληγώνουν και όσα μπορούν να μας δώσουν φτερά.

Νύχτες Πρεμιέρας. O καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας Λουκάς Κατσίκας ανοίγει τα χαρτιά της επετειακής 30ής διοργάνωσης στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη, ο οποίος μας προτείνει και τις δικές του…sos ταινίες για φέτος.

Αντώνης Καφετζόπουλος-Μιχάλης Τιτόπουλος: «Στο έντεχνο υπάρχει πολλή μούφα». Στον «Βουβό σερβιτόρο», ένα από τα πρώτα θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, πρωταγωνιστούν οι δύο ηθοποιοί, οι οποίοι μιλούν στην Ειρήνη Δρίβα για το αιχμηρό πολιτικό κείμενο του μεγάλου δραματουργού και την αόρατη εξουσία που κινεί τα νήματα στις ζωές μας.

Πως διαβάζεται σήμερα ο Παπαδιαμάντης; Νέα ερωτήματα και αινίγματα γεννά το έργο του εθνικού μας πεζογράφου, όπως αποκάλυψε το συμπόσιο “Ημέρες Παπαδιαμάντη 2024” στη Σκιάθο. Ο Ηρακλής Λογοθέτης ήταν εκεί και γράφει τι συνέβη.

Δουργούτι, «Μαγική πόλις». Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είδε το ντοκιμαντέρ «Dourgouti Town» που βγήκε στις αίθουσες και παρουσιάζει το κοινωνικό και πολιτικό πορτραίτο μιας από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας.

Μια ιστορία από… τη λογοτεχνία. Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Τρούμαν Καπότε  και η Έμυ Ντούρου ανατρέχει στο εμβληματικό «Εν ψυχρώ».

Μελίσα Μουρ: «Ο πόλεμος για αποδοχή είναι συνεχής». Ο Γιάννης Πούλλος συνομίλησε με την τρανσέξουαλ μουσικό που κάποτε εκδιώχθηκε από την μπάντα της επειδή «δεν χωράνε γυναίκες» και τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα με τους Sonja για μια μίνι περιοδεία.

Η ανθοφορία της ποίησης. «Η ποίηση είναι ρεπεράζ στον χρόνο, περιπλάνηση στο παρελθόν της συγκίνησης, σουλατσάρισμα στο παρόν του έρωτος, άλμα στο μέλλον της αγάπης», γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσε ο Αντώνης Σκιαθάς στην Πάτρα.

Αποσυναρμολόγηση του Σαίξπηρ. Η παράσταση “I am falling in love” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει μια ανατρεπτική διασκευή της “Δωδέκατης Νύχτας”. Κριτική από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

Ένα χολιγουντιανό νουάρ με τον Μπόγκαρτ. Η Έμυ Ντούρου γράφει για την αστυνομική ταινία «Ένας έρημος τόπος» του Νίκολας Ρέι που προβάλλεται για λίγες ακόμη μέρες στο Ertflix.

Διαβάστε επίσης

Νέος εκλογικός νόμος: Με 35% θα διασφαλίζεται η αυτοδυναμία – Σε ρόλο «λαγού» ο Γεωργιάδης

«Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για χρήση κινητού

Λαύριο: Πώς έγινε η ληστεία αλά Casa De Papel σε χρηματαποστολή – Oλόσωμες φόρμες, σκασμένα λάστιχα, μπογιές και καλάσνικοφ (Video)

Ναόμι Κάμπελ: Δάκρυσε μετά τον σάλο για το φιλανθρωπικό ίδρυμα – «Πλήρωνε ξενοδοχεία, σπα μέχρι και τσιγάρα»

Λυών – Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας άγγιξε το γκολ με «ψαλιδάκι» στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο (Video)

Λίβανος: Διπλωματικός «πυρετός» για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα «πολεμά μέχρι τέλους»

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παράθυρο ευκαιρίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Ο κάμπος της οργής και της απελπισίας – Ένα χρόνο μετά τον Daniel, η Θεσσαλία είναι αντιμέτωπη με το κράτος του παραλόγου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter