Ότι οι κοπέλες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαν την επιλογή είτε να επιλέξουν την ερωτική συνεύρεση μαζί του είτε να τις διώξουν από τη δουλειά τους, είπε σήμερα μία εκ των ενόρκων στη δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι βιασμός.
Αυτή η τουλάχιστον προβληματική τοποθέτηση, έρχεται να λειτουργήσει ως κανονικοποίηση του παραπάνω δίπολου δίνοντας ασυναίσθητα άλλοθι σε όσους εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους θέτουν τέτοια διλήμματα σε τρίτους.
Η άποψη ότι το ή θα πήγαιναν μαζί του ή θα απολύονταν και αυτό αποτελεί μια επιλογή η οποία συνιστά κάτι το φυσιολογικό, πέρα από προσβλητική απέναντι γενικά στα θύματα τέτοιων πρακτικών, είναι και η αποτύπωση μιας συντηρητικής κοινωνίας που επιλέγει να ζει ακόμα κολλημένη στην αρχή του 20ού αιώνα.
Όταν δε, μία τέτοια άποψη διατυπώνεται μέσα σε δικαστική αίθουσα, χωρίς να προκαλέσει την αντίδραση της προέδρου, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.
Όμως δεν ήταν το μόνο σημείο που η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν παρενέβη έτσι ώστε να αποτρέψει τον ευτελισμό της διαδικασίας, αφού λίγο πριν το τέλος της εξέτασης του Σπ. Μπιμπίλα από την Πολιτική Αγωγή, η ίδια ένορκος διέκοψε την διαδικασία και με ύφος χιλίων καρδιναλίων επέπληξε δικηγόρο των θυμάτων γιατί όπως υποστήριξε την κοιτούσε και κουνούσα το κεφάλι της.
Το παραπάνω σόου το οποίο επετράπη θύμιζε περισσότερο διαπληκτισμό ανάμεσα σε δυο ανθρώπους στη μέση του δρόμου επειδή ο ένας θεώρησε πως ο άλλος τον στραβοκοίταξε παρά δικαστική διαδικασία. Ποσό μάλλον σε μια σοβαρή δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σεξουαλικά εγκλήματα.