Απίστευτη γραφειοκρατία υπουργών – Πώς το Πολυτεχνείο χάνει εκατομμύρια εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δύο εκατομμύρια ευρώ χάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με ρυθμό 33.000 ευρώ τον μήνα, καταγγέλλει ο Δρ. Μιχάλης Βασιλείου εξαιτίας της γραφειοκρατίας των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ερευνητική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) που ενώ έχει εγκριθεί από το ΕΜΠ έχει κολλήσει σε τρία (!) συναρμόδια υπουργεία που πρέπει να βάλουν τις υπογραφές τους.

Και για να γίνει το θέμα πιο καφκικό, αν αλλάξει υπουργός η υπογραφή του ακυρώνεται και τα έγγραφα πρέπει να ξανακάνουν το γύρο της γραφειοκρατικής Ελλάδας 2.0.

Τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκη Κεραμέως, Κωστής Χατζηδάκης. Αλλά, όπως είναι γνωστό έρχεται ανασχηματισμός. Ο κ. Βασιλείου αφήνει την Ελβετία (Πανεπιστήμιο ETH Zurich) για την Ελλάδα και μετά από όσα έζησε σημειώνει «Θα περάσουμε πολύ ωραία στην Ελλάδα!»

Διαβάστε την ανάρτηση του Μιχάλη Βασιλείου

«Έχω ένα ERC 2 εκατομμυρίων ευρώ. Κύριοι της κυβέρνησης, το θέλετε ή σας περισσεύει;

Εκλέχτηκα στο ΕΜΠ τον Νοέμβρη του 2023. Ο έλεγχος νομιμότητας από πλευράς ΕΜΠ ολοκληρώθηκε τον Απρίλη. Σε όσα πανεπιστήμια έχω δουλέψει (όλα δημόσια), η ιστορία θα τελείωνε εδώ. Όχι στην Ελλάδα 2.0.

Για να προσληφθώ, μετά τον έλεγχο νομιμότητας και πριν την πρόσληψη, απαιτείται σύσταση της θέσης με υπογραφή 3 υπουργών (Πιερρακάκης, Κεραμέως, Χατζηδάκης) – με νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.

Όχι, δεν γίνεται με mail σε μια-δυο μέρες η δουλειά, παρά το ότι επισπεύδον Υπουργείο είναι αυτό του πολύ Πιερρακάκη. Από το Παιδείας πρέπει να πάει στο Εσωτερικών, με πρωτόκολλο και κλητήρα (δεν σε αφήνουν καν να το πας ο ίδιος με το μηχανάκι να ξεμπερδεύεις), από το ισόγειο σε κανά δυο άλλα γραφεία, μετά στον Πιερρακάκη, μετά ξανά στο πρωτόκολλο, μετά στο Εσωτερικών (δηλαδή στο πρωτόκολλό του), μετά σε κανά δυο γραφεία, μετά στην Κεραμέως, μετά ξανά μανά στο Παιδείας για το στείλει το Παιδείας στο Οικονομικών.

Όλο αυτό έχει πάρει κανά δίμηνο, όχι απαραίτητα γιατί κάθονται οι υπάλληλοι, αλλά γιατί οι υπουργοί προϊστάμενοί τους τούς έχουν ζητήσει να κάνουν μια δουλειά που σε άλλα μέρη δεν χρειάζεται να γίνει καν. Και όλο αυτό, όχι σε κάποια ξεχασμένη Πολεοδομία Κωλοπετινίτσας, αλλά ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι εάν στο τρίμηνο που τα χαρτιά περιφέρονται από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο αλλάξει έστω και ένας υπουργός, η υπογραφή του ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ και ξανά μανά από την αρχή.

Ο Μητσοτάκης διαρρέει ότι πάει για ανασχηματισμό και την Κεραμέως δεν την βλέπω καλά.

Δηλαδή, εγώ πρέπει να πάω στον εργοδότη μου, τον Πρόεδρο του ΕΤΗ, και να του πω «φεύγω, σου παίρνω και το ERC να το πάω στην Ελλάδα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ. Εξαρτάται από το πού θα κολλήσει το χαρτί μου και αν θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης».

Σημειωτέον, ότι κάθε μήνας καθυστέρησης αντιστοιχεί σε περίπου 33,000 ευρώ που χάνει το ΕΜΠ από το ERC – ενώ εγώ παντελονιάζω άλλον έναν ελβετικό μισθό.

Οπότε, υπό τον φόβο να πάμε σε ανασχηματισμό και ξανά μανά από την αρχή, σήμερα μπούκαρα στο Υπουργείο Οικονομικών διότι δεν μου δίνανε τον Χατζηδάκη στο τηλέφωνο. Τον πέτυχα τυχαία στην είσοδο, δεν του άρεσε ιδιαίτερα που με είδε μαινόμενο πρωινιάτικα, όμως πλέον είναι Ο ΙΔΙΟΣ ενήμερος για το θέμα.

Επομένως και για να συνεννοούμαστε, κάθε ΜΕΡΑ που ο κ. Χατζηδάκης δεν βάζει την υπογραφή του (για κάτι που ο ίδιος με νόμο απαίτησε να την βάζει, ενώ θα μπορούσε να νομοθετήσει αλλιώς), ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΜΠ περίπου 1,500 ευρώ (περισσότερο από το καθαρό ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ενός καθηγητή του).

Και για να προλάβω σχόλια του στυλ «Γιατί γυρνάς και δεν κάθεσαι Ελβετία;»: Δεν χαμπαριάζω καθόλου που πρέπει να μανουριάσω για τα αυτονόητα. Ήταν πολύ βαρετά στην Ελβετία 12 χρόνια που η δουλειά σου γινόταν μόνη της. Θα περάσουμε πολύ ωραία στην Ελλάδα!»

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας – Ζάεφ: Καλούν σε μέτωπο προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων κατά του εθνικισμού και της ακροδεξιάς

Συναγερμός στην Κάτω Κηφισιά: Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 (Video)

Τουρισμός: Χάνονται 100.000 αφίξεις στην Κρήτη – Πώς επηρεάζει την Ελλάδα το «κανόνι» της FTI

Ο Μητσοτάκης δεν έμαθε: Έχασε 1 εκατ. ψήφους και ούτε τον άγγιξαν 1,5 εκατ. υπογραφές για τα Τέμπη

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Πού θα χτυπήσει «43άρια» – Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο (LIVE)

Στα όπλα ενάντια στους οπλαρχηγούς – Η χορηγική συμφωνία της Ντόρτμουντ με κολοσσό της πολεμικής βιομηχανίας

Αμοργός: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού – Το τελευταίο στίγμα και τα δύο κινητά (Video)

Μητσοτάκης: Εικονική πραγματικότητα, damage control και οι «μουσικές καρέκλες» του ανασχηματισμού