Απεργία ετοιμάζουν οι προπονητές στην Ισπανία – Οι λόγοι

Απεργία ετοιμάζουν οι προπονητές στην Ισπανία – Οι λόγοι

Αρκετά πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία οι προπονητές στη La Liga. Ήδη, έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με την τελική απόφαση να λαμβάνεται σήμερα μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η μη καταβολή αποζημιώσεων σε προπονητές που απολύονται από τις ομάδες, αν και ο εν λόγω όρος υπάρχει στα συμβόλαιά τους, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία η οποία μπορεί να εκφραστεί σε μία ιστορική απόφαση.

Οι προπονητές συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης στο Λας Ρόζας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος. Σύμφωνα δε με τη Marca, αναμένεται να προτείνουν λύση που θα απαγορεύει στον νέο προπονητή να αναλάβει καθήκοντα σε μία ομάδα εάν πρώτα δεν έχουν λυθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες με τον συνάδελφό του που απολύθηκε.

Μέχρι τώρα, οι αποζημιώσεις καθυστερούν μέχρι τη διεξαγωγή σχετικής δίκης, την επίτευξη συμφωνίας που θα ορίσει την καταβολή του ποσού. Για τον λόγο αυτόν οι προπονητές αναζητούν φόρμουλα προστασίας, ώστε να μην εξετάζονται άμεσα οι λόγοι της απόλυσης και οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται άμεσα, όπως άλλωστε προβλέπεται στους όρους των συμβολαίων των θιγόμενων.

Οι πρόσφατες περιπτώσεις των Κίκε Σετιέν από τη Βιγιαρεάλ και Αλβάρο Θερβέρα από την Οβιέδο, έχουν δημιουργήσει δυσφορία στις τάξεις των συναδέλφων τους. Στην ετήσια συνάντηση των προπονητών της Liga Liga, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Κάρλο Αντσελόνι, Χάνσι Φλικ, Ντιέγκο Σιμεόνε, Ερνέστο Βαλβέρδε, Μίτσελ, Μαρσελίνο, Μπαράχα.

Τα πάντα θα κριθούν στη σημερινή συνάντηση των συντονιστικών τμημάτων της La Liga και της ισπανικής ομοσπονδίας. Εάν το θέμα δεν επιλυθεί, τότε η απόφαση για απεργία των προπονητών θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη…

Διαβάστε επίσης

Η αδελφότητα του επί κοντώ – Από τον Ντουπλάντις στον Καραλή και από τον Μπούμπκα στην Ισινμπάγεβα και τη Στεφανίδη

Παναθηναϊκός: Χοακίν Κορέα για σέντερ φορ και στο βάθος Άκπομ

Μεταγραφή… ευρωκοινοβουλίου: Ο Ηλυσιακός ανακοίνωσε τον Νίκο Παππά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter