Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς: Ποιες είναι οι δύο γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες – Έφτασαν στην Αίγυπτο

Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς: Ποιες είναι οι δύο γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες – Έφτασαν στην Αίγυπτο
timesofisrael.com Αριστερά εικονίζεται η Nurit Cooper και δεξιά η Yocheved Lifshitz

Πριν από λίγο η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε «για ανθρωπιστικούς λόγους» δύο ομήρους, τις οποίες κατονόμασε και πρόκειται για τις Ισραηλινές Νουρίτ Κούπερ (Nurit Cooper, 75 ετών) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz, 85 ετών).

Το ισραηλινό μέσο Channel 12 αναφέρει ότι οι οικογένειες τους έχουν ενημερωθεί για την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς.

Και οι δύο απήχθησαν από τα σπίτια τους στο Kibbutz Nir Oz, ενώ οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία Γάζα, ενώ σύμφωνα με το BBC η νύφη τους, Noa, ήταν αυτή που αποκάλυψε στο βρετανικό μέσο ότι τους έχει απαγάγει η Χαμάς.

Η οικογένεια μίλησε τελευταία φορά μαζί τους, όταν η Χαμάς είχε ξεκινήσει την επίθεσή της και είχαν πάει σε καταφύγιο. Στη Γάζα εντοπίστηκε το κινητό του 85χρονου ενώ η Noa δήλωσε ότι κινδυνεύει η υγεία τους, γιατί δεν είχαν φάρμακα μαζί τους.

Οι δύο γυναίκες έφτασαν στην Αίγυπτο

Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν στο αιγυπτιακό πέρασμα της Ράφα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου. «Οι προσπάθειες της Αιγύπτου πέτυχαν να απελευθερώσουν δύο γυναίκες από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το ίδιο ΜΜΕ.

timesofisrael.com Αριστερά εικονίζεται η Nurit Cooper και δεξιά η Yocheved Lifshitz

 

Η Χαμάς, όπως δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των ένοπλων Ταξιαρχιών της Αλ-Κασάμ, είπε απελευθέρωσαν τις δύο γυναίκες λόγω «επιτακτικής ανθρωπιστικής ανάγκης και κακής κατάστασης της υγείας τους». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι προσπάθησαν να τις απελευθερώσουν την περασμένη Παρασκευή αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε με το Ισραήλ να το αρνείται κατηγορηματικά.

Βίντεο από την απελευθέρωση των δύο ομήρων της Χαμάς

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η γιαγιά μας επέστρεψε κοντά μας»

Σύμφωνα με το timesofisrael.com ο Daniel Lifshitz, εγγονός της απελευθερωμένου ομήρου Yocheved Lifshitz, μιλώντας σε δημοσιογράφους,  είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι «ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι» που η γιαγιά τους «επιστρέφει κοντά».

timesofisrael.com

 

Ανέφερε επίσης ότι η γιαγιά του βρίσκεται στην Αίγυπτο και θα πρέπει να περάσει σύντομα στο Ισραήλ, όπου ελπίζουν να τη δουν. Η οικογένεια, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει ήδη μιλήσει μαζί της.

«Απλώς ελπίζουμε ότι είναι καλά, ότι η υγεία της είναι καλή και περιμένουμε να τη δούμε», είπε Daniel Lifshitz με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι ελπίζει στην απελευθέρωση όλων των άλλων ομήρων, χωρίς να αναφέρει τον παππού του, τον Oded Lifshitz, ο οποίος παραμένει σε αιχμαλωσία της Χαμάς.

«Ελπίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την απελευθέρωση όλων των ομήρων», είπε.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: «Απελευθερώσαμε δύο ομήρους ως κίνηση καλής θέλησης» ανακοίνωσε η Χαμάς

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter