Απειλές του Κρεμλίνου κατά των ΗΠΑ μετά την επίθεση με αμερικανικούς πυραύλους στην Κριμαία

Απειλές του Κρεμλίνου κατά των ΗΠΑ μετά την επίθεση με αμερικανικούς πυραύλους στην Κριμαία
Φωτογραφία αρχείου

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για τη χθεσινή ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πυραύλους τύπου ATACMS από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, και τραυματίστηκαν άλλοι 151 και απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση “απολύτως βάρβαρη” και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

Μάλιστα ο Πεσκόφ πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα.

Τρεις τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε ρωσική επίθεση σε μη στρατιωτική υποδομή στην πόλη Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ.

Ένα 19χρονο αγόρι και δύο μεσήλικες άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ο Κίπερ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού πάνω από την τοποθεσία που επλήγη στην οποία υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατέβαλλαν προσπάθειες για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε εκδώσει προειδοποίηση προς τους κατοίκους για την απειλή επικείμενων πυραυλικών επιθέσεων προτού ακουστούν εκρήξεις.

Η Οδησσός στοχοθετείται συχνά από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία πριν από 28 μήνες και πολλές επιθέσεις τους έχουν στόχο τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της πόλης. Η Ρωσία διαψεύδει ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους ή μη στρατιωτικές υποδομές.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Το Συμβούλιο Υπουργών υιοθέτησε το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Γεράκια και παζάρια στην ΕΕ – Πώς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στις κορυφαίες θέσεις καθορίζουν την πορεία της

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Λουτρό αίματος, τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)

Φωτιά στην Ύδρα: «Δεν κάναμε τίποτα, ήμουν στην καμπίνα», λέει ο καπετάκιος του σκάφους (Video)

Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Τεμπονέρας: Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στις καρδιές των ανθρώπων

Καύσωνας: Ο πιο θερμός Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα;

Κήρυκας… του δόγματος «δεν πληρώνω»

Οι μυλωνούδες της κεντροαριστεράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter