Απειλές στην δικηγόρο Άννυ Παπαρρούσου μετά την αστυνομική βία σε βάρος της

Απειλές στην δικηγόρο Άννυ Παπαρρούσου μετά την αστυνομική βία σε βάρος της
EUROKINISSI

Στις μαζικές και βίαιες προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου, στη μεγάλη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Αστυνομία δεν άσκησε σωματική βία και προσήγαγε παράνομα τη γνωστή δικηγόρο στην Άννυ Παπαρρούσου, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί πολίτες.

Αν και η δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερη, όπως καταγγέλλει μετά την παράνομη προσαγωγή της δέχτηκε και απειλητικό τηλεφώνημα τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Συγκεκριμένα, η Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σχετικά με την «κρατική καταστολή της συγκέντρωσης της 6ης Δεκέμβρη» δήλωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα στις 5 το πρωί στο οποίο ακούστηκε μία φωνή να της λέει: «Θα σε κατεβάσω στο 4ο υπόγειο της ΓΑΔΑ και θα σε σπάσω στο ξύλο».

«Δεν έχω δεχθεί ποτέ απειλές. Θεωρώ ότι ξέρω από πού προέρχεται και για δική μου προστασία το έχω αναφέρει σε έναν ευρύ κύκλο και το λέω εδώ δημόσια» τόνισε η δικηγόρος.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης την Παρασκευή υπήρξε η καταγγελία ότι χτυπήθηκαν «διαδηλωτές ανάμεσα τους και συνάδελφός μας δικηγόρος η Άννυ Παπαρρούσου».


Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η παράταξη των δικηγόρων «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» περιγράφηκαν σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας στους δεκάδες προσαχθέντες που οδηγήθηκαν «προληπτικά» στην Πέτρου Ράλλη προκειμένου να μην συμμετάσχουν στην απογευματινή πορεία.

Η κυρία Παπαρρούσου που είχε κληθεί από τους διαδηλωτές γνωστοποίησε επανειλημμένα τη δικηγορική της ιδιότητα στους αστυνομικούς. Ωστόσο προσήχθη μαζί με τους υπόλοιπους, παράνομα επειδή ασκούσε το καθήκον της.

Σχετικά με τις προσαγωγές η δικηγόρος σημείωσε: «Πρόκειται για μια παράνομη κατάσταση που έχει πάρει όλο και μεγαλύτερη έκταση. Προληπτικές προσαγωγές που διαρκούν 10 ώρες. Αυτή η πρακτική αναιρεί το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Δεν υπάρχει άρθρο που να ορίζει αυτή τη κατάσταση. Είναι παράνομη κατάσταση, αστυνομική πρακτική που γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Παγώνουν 9000 αιτήσεις Σύριων για άσυλο στην Ελλάδα με αφορμή την πτώση του Άσαντ

Αστυνομικός Βουλής: «Εγκλωβισμένα» δέκα ημέρες στο Παίδων Πεντέλης τα τρία κορίτσια

Υπόθεση «Αμαρυλλίς»: Αθωωτική η εισαγγελική πρόταση για το sex trafficking

Documento Newsletter