Απειλές Ερντογάν στα ελληνικά στο Twitter – Στο στόχαστρο η Μεγίστη όσο η κυβέρνηση αναζητά εσωτερικό εχθρό

Απειλές Ερντογάν στα ελληνικά στο Twitter – Στο στόχαστρο η Μεγίστη όσο η κυβέρνηση αναζητά εσωτερικό εχθρό

Τέλος δεν έχουν οι απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά, με σειρά αναρτήσεων του που δημοσιεύει στα ελληνικά στο Twitter , ο τούρκος πρόεδρος δεν διστάζει να αμφισβητήσει ακόμη και την ελληνική κυριαρχία στη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο), ενώ παραδίδοντας μαθήματα διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!) κάνει αναφορά για «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας σε Θράκη, Ρόδο και Κω».

Οι προκλήσεις Ερντογάν έρχονται στο πλαίσιο μιας μεθόδευσης χωρίς προηγούμενο από την πλευρά της Άγκυρας, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση –η ίδια που έκανε πολιτική της τα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα όταν στις ελληνικές θάλασσες αλώνιζε το Oruç Reis– προσπαθεί να κατασκευάσει εσωτερικό εχθρό στο πρόσωπο του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου ή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με τις πραγματικές της προθέσεις και ενώ οργιάζουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Και επισήμως στα 6 μίλια η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, με σειρά αναρτήσεων του που δημοσιεύει στα ελληνικά, ο Ερντογάν – ο οποίος ανακοίνωσε το απόγευμα πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία- αναφέρει «προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

Τονίζει δε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

«Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας» αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνει δε ακόμα ότι η Τουρκία «ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών».

O τούρκος πρόεδρος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες.

Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Documento Newsletter