Απειλεί την Κύπρο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Νασράλα

Απειλεί την Κύπρο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Νασράλα
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τετάρτη 19/6 (AP Photo/Bilal Hussein)

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Σαγιέντ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τετάρτη ότι κανείς στο Ισραήλ δεν είναι ασφαλής εάν ξεσπάσει ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ των δύο εχθρών, και απείλησε επίσης την Κύπρο και άλλες περιοχές της Μεσογείου.

Η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ, πυραύλους και drones, για περισσότερο από οκτώ μήνες παράλληλα με τον πόλεμο της Γάζας. Ο Νασράλα απείλησε για πρώτη φορά και την Κύπρο, λέγοντας ότι επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις του για στρατιωτικές ασκήσεις.

«Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων για τον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει γίνει μέρος του πολέμου και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα το αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου», είπε ο Νασράλα.

Στην Κύπρο βρίσκονται βρετανικές στρατιωτικές βάσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις στη Συρία και πιο πρόσφατα στην Υεμένη. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει λόγο επί του θέματος επειδή οι βάσεις θεωρούνται βρετανικό έδαφος. Κατάλοιπο της αποικιοκρατίας καθώς η Κύπρος ήταν αποικία μέχρι το 1960.

Στην ίδια τηλεοπτική ομιλία o Νασράλα είπε ότι «δεν θα υπάρχει μέρος ασφαλές από τους πυραύλους μας και τα drones μας» στο Ισραήλ σε περίπτωση ευρύτερου πολέμου.

Το Ισραήλ «γνωρίζει ότι αυτό που το περιμένει στη Μεσόγειο είναι πολύ μεγάλο», πρόσθεσε ο Νασράλα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Χεζομπολάχ έδειξε για πρώτη φορά ότι μπορούσε να χτυπήσει ένα σκάφος στη θάλασσα χτυπώντας ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του πολέμου τους το 2006.

Αναφορές μέσων ενημέρωσης και αναλυτών υποδεικνύουν εδώ και χρόνια ότι η Χεζμπολάχ απέκτησε ρωσικής κατασκευής αντιπλοϊκούς πυραύλους Yakhont.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μεγάλες φωτιές σε Νέο Μεξικό και Καλιφόρνια – Χιλιάδες εκτοπισμένοι (Video)

Ζαχάροβα: Μεγάλο το περιθώριο για αντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από τα περιουσιακά μας στοιχεία

Μπάιντεν: Αμερικανική υπηκοότητα σε 500.000 μετανάστες, συζύγους Αμερικανών – Έξαλλος ο Τραμπ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter