Απαράδεκτοι: Ακόμη και μετά το δυστύχημα των Τεμπών «αποψιλώνουν» νευραλγικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών

Απαράδεκτοι: Ακόμη και μετά το δυστύχημα των Τεμπών «αποψιλώνουν» νευραλγικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών

Ανακοίνωση «φωτιά» με την οποία κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, για την αποψίλωση νευραλγικών υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών, ακόμη και μετά από ένα πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από «μετακινήσεις μηχανικών νευραλγικών υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών».

Μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή, μετακινήθηκαν τρεις μηχανικοί με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων να απομείνει με μόλις έναν Μηχανικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και τρεις διοικητικούς υπαλλήλους. Το ίδιο πράγμα έχει συμβεί και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ψηφιακών Δεδομένων και Τεχνικών Αρχείων.

Οι Μηχανικοί του Δημοσίου στέκονται επίσης και στο Ηλεκτρονικό Σύστημα παρακολούθησης της πορείας εξέλιξης όλων των Δημοσίων Συμβάσεων. Όπως αναφέρουν το σύστημα είναι απολύτως αναγκαίο «τόσο για τη Διαφάνεια, όσο και για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος». Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Συμβάσεων, όπως για παράδειγμα της επίμαχης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού δικτύου θα είχαν επισημανθεί εγκαίρως, σε όλα τα επίπεδα» επισημαίνουν.

«Υπό την έννοια αυτή, θα αναμέναμε μετά τα παραπάνω γεγονότα την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου. Αντί αυτού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ουσιαστική αποψίλωση της Διεύθυνσης από Μηχανικούς και την ουσιαστική διάλυση μιας νευραλγικής για τις Δημόσιες Συμβάσεις Υπηρεσίας. Πολύ περισσότερο όταν οι μετακινήσεις αυτές συμβαίνουν προεκλογικά, την τελευταία βδομάδα πριν κλείσει η Βουλή και απαγορευθούν οι Υπηρεσιακές μεταβολές» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter