Απαγόρευση του κυνηγιού στις πυρόπληκτες περιοχές της τελευταίας διετίας ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις

Τη συμπερίληψη, δίχως διαπραγματεύσεις και παλινωδίες, της ρητής απαγόρευση του κυνηγιού τόσο στις εκτάσεις που κάηκαν το 2021 και φέτος όσο και στις όμορες περιφέρειες αυτών για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος φιλοζωικοί φορείς και πολίτες με αίτημα που απευθύνουν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

«Κάνουμε έκκληση να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της τελευταίας διετίας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην άγρια πανίδα και χλωρίδα να ανακάμψουν» τονίζουν μεταξύ άλλων στο αίτημα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

«Δυστυχώς, και φέτος παρατηρούμε την αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, με συνέπεια τον αγωνιώδη θάνατο χιλιάδων ζώων (οικόσιτα, αδέσποτα, αλλά κυρίως η άγρια πανίδα). Ακόμα και όσα ζώα καταφέρουν να επιβιώσουν, χάνουν μέλη της οικογένειας τους, τη φωλιά τους, την τροφή τους και δυσκολεύει κατά πολύ η αναπαραγωγή τους» σημειώνουν στο αίτημά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά μαρτυρίες για χιλιάδες νεκρά καμένα άγρια ζώα στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο.

«Η απαγόρευση της θήρας σε καμένες εκτάσεις δεν αρκεί, καθώς τα ζώα θα ψάξουν να βρουν καταφύγιο σίγουρα στις αμέσως γειτονικές περιοχές, αλλά και σε πιο μακρινά μέρη, όπου όμως είναι πιο ευάλωτα ως νεοφερμένα στην περιοχή» επισημαίνουν και καταλήγουν επισημαίνοντας τα εξής:

«Η προστασία των ζώων, και μάλιστα αυτή της άγριας ζωής, είναι στοιχείο πολιτισμού και προόδου μιας κοινωνίας. Ας σταθούμε όλοι κι όλες μας και κυρίως η Πολιτεία στο ύψος των περιστάσεων και τα ζώα, η ελληνική Φύση μαζί με τις μελλοντικές γενιές θα μας ευγνωμονούν».

Ετικέτες