Απαγωγή Μαρκέλλας: Την παραπομπή της 34χρονης σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας

Απαγωγή Μαρκέλλας: Την παραπομπή της 34χρονης σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή σε δίκη της 34χρονης κρατούμενης για την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας τον περασμένο Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη, που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά στην εισήγησή της εισαγγελέα προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρει ότι η 34χρονη χορήγησε ναρκωτικές ουσίες στην ανήλικη και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, πριν την αφήσει ελεύθερη μετά από δύο 24ωρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ανακρίτριας δεν προέκυψε η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση, ούτε βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχής της 34χρονης.

Η κατηγορούμενη παραμένει προφυλακισμένη. Για την παραπομπή τη σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 11 Ιουνίου 2020 η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις από τις αστυνομικές αρχές, προέκυψε ότι η ανήλικη είχε γίνει αντιληπτή από τους συμμαθητές της να συναντά άγνωστη γυναίκα σε σημείο κοντά στο σχολείο της και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία Amber Alert και δημοσιεύθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης η φωτογραφία και τα στοιχεία του κοριτσιού, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η εξαφάνισή της και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την τύχη της.

Η ανήλικη εντοπίστηκε μετά από δύο 24ωρα να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Πολίτες την αναγνώρισαν και άμεσα ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι ήταν σε προφανή σύγχυση, μη γνωρίζοντας ούτε τι μέρα είναι, ούτε πού βρίσκεται. Ήταν σωματικά εξουθενωμένη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και μεταφέρθηκε στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορούμενη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην παραλία της Κατερίνης, από όπου προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, αφού πρώτα άφησε το κοριτσάκι στον δρόμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter