Ανυποχώρητος ο Μακρόν για το συνταξιοδοτικό

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, δίχως υποχώρηση από τις βασικές αρχές οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους υπουργούς του και έχουν προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται ανυποχώρητος στο πλάνο για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει μεν να βρει τη «χρυσή τομή» με τα συνδικάτα, δίχως πρόθεση να αλλάξει τις βασικές γραμμές του προγράμματος. Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους, παλεύοντας για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε νύξη προς τη Βρετανία, η οποία ετοιμάζεται να αποχωρήσει και επισήμως από την Ε.Ε. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Μακρόν τόνισε ότι θέλει να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με τη Βρετανία ακόμη και μετά την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» με την Ένωση. 

«Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τεστ για τη χώρα μας. Θα αγωνιστώ για να διατηρήσω μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε.